La vilassarenca Lídia Gomis va ser reconeguda amb l'Agulla de Plata 2017 en l'acte institucional del Dia internacional de les Dones que es va celebrar el dissabte 11 de març a la Biblioteca can Manyer.

">

Lídia Gomis, reconeguda amb l'Agulla de Plata 2017

Última revisió 12-02-2021 15:24
13/03/2017

Dia de les Dones 2017La vilassarenca Lídia Gomis va ser reconeguda amb l'Agulla de Plata 2017 en l'acte institucional del Dia internacional de les Dones que es va celebrar el dissabte 11 de març a la Biblioteca can Manyer.

Els actes van començar al matí amb la construcció d'un llaç gegant que penjava de la façana de l'edifici i dissenyat a base de retalls de roba morada amb missatges i dibuixos fets per les persones assistents. D'altra banda, la sala d'actes acollia una exposició d'obres de dones artistes de Vilassar.

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017Dia de les Dones 2017

Al punt de les 12 del migdia, la regidora Maria Lluïsa Ruhí va obrir l'acte donant la benvinguda als assistents i cedint la paraula a la regidora de la CUP, Teia Àlvarez que va fer la lectura del manifest institucional. Tot seguit, va agafar la paraula la conferenciant convidada, Mercè Escribano, qui va parlar del silenciat paper de les dones en l'art al llarg de la història. La taula rodona d'enguany va comptar amb quatre dones artistes en diferents àmbits: Lídia Rafanell, Elisenda Guiu, Helena Miquel i Bàrbara Martínez. Totes elles van explicar la seva experiència personal en el  món en què desenvolupen la seva activitat com a dones i artistes.

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017

Acaba la taula rodona, va arribar el moment de fer entrega de l'Agulla de Plata que aquest any va anar a mans de la vilassarenca Lídia Gomis i Oliva en reconeixement a una vida dedicada al treball, al seu poble i a la seva família.  

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017


La regidora d'Atenció Social, Maria Lluïsa Ruhí, la presentava amb aquest text:

“Nascuda en plena guerra a Vilassar de Dalt, al carrer Pi I maragall, 1, el 23 d'abril del 1937. Filla d'en Bonaventura Gomis i Bartra, aleshores alcalde de Vilassar, i de Ramona Oliva i Bosch. Quan tenia 3 anys, els seu pare fou afusellat i aquest fet va marcar d'una manera irreversible la seva infantesa. Va treballar 7 anys al tèxtil, dels 13 als 20 anys, primer a la fàbrica de can Valls i, més tard, a Cal Boter. Va deixar aquesta feina per estudiar aptronatge a l'acadèmia Martí i Martí de Barcelona. També es va diplomar com a brodadora i va estar molts anys treballant en aquests oficis. Als anys 70, quan la seva mare va obrir una botiga de queviures va anar-hi a treballar fins a jubilar-se.  La Lídia es va casar amb en Matías Fornés i Silvestre i foren pares de dos fills:  la Griselda i en Denis. Té dos néts: la Noemí i l'Àlex. Va cantar 25 anys a la Coral Mareny i ha publicat dos llibres, un recull de poesia i, més recentment, un altre de memòries titulat: “AROMA: Seqüències d'una vida” que està en procés de reedició.”

L'acte es va tancar amb un concert dels alumnes de l'Aula de Música de Vilassar de Dalt.

Dia de les Dones 2017

Dia de les Dones 2017