L'Ajuntament ha recuperat una segona barraca de vinya del parc de la Fornaca que estava en runes. Aquestes barraques són testimonis patrimonials del conreu de la vinya a tot l'entorn de Vilassar i, juntament amb altres construccions com pous i mines, ens permeten recuperar el passat pagès del nostre municipi.

">

L'Ajuntament recupera dues barraques de vinya a La Fornaca

Última revisió 12-02-2021 15:24
07/03/2017

Rehabilitació barraca de vinya La FornacaL'Ajuntament ha recuperat una segona barraca de vinya del parc de la Fornaca que estava en runes. Aquestes barraques són testimonis patrimonials del conreu de la vinya a tot l'entorn de Vilassar i, juntament amb altres construccions com pous i mines, ens permeten recuperar el passat pagès del nostre municipi.

L'any passat en el marc de l‘exposició barraques de vinya promoguda des del Museu Arxiu de Vilassar es va condicionar una primera barraca de vinya del Parc de la Fornaca realitzant accions de neteja, reforç i tancament. Un cop feta aquesta actuació va quedar pendent realitzar una restauració integral de la barraca de vinya que hi havia a la pineda entre els carrers Salvador Espriu i Joan Oliver a la mateixa urbanització de la Fornaca.

Barraca de vinya

Barraca de vinya

D'aquesta segona estructura només quedaven restes de les parets perimetrals, però la volta i la façana havien desaparegut amb el pas del temps. Gràcies als Plans d'Ocupació de la Diputació que han reforçat la brigada municipal, en les darreres setmanes s'ha refet tota l'estructura, aixecant la volta catalana del sostre, aconseguint que la barraca torni al seu estat original.

Rehabilitació barraca de vinya La Fornaca

Rehabilitació barraca de vinya La Fornaca

Rehabilitació barraca de vinya La FornacaRehabilitació barraca de vinya La Fornaca

Aquestes barraques són testimonis patrimonials del conreu de la vinya a tot l'entorn de Vilassar i, juntament amb altres construccions com pous i mines, ens permeten recuperar el passat pagès del nostre municipi. Petites accions que ens ajuden a seguin conservant i millorant el nostre entorn.