EspaiFoto, l'associació impulsora del Festival Revela-T i l'Ajuntament han signat un nou conveni que regirà la col•laboració entre els dos ens en l'organització de l'esdeveniment aquest 2017. El Festival se celebrarà a Vilassar entre el 19 i el 28 de maig.

">

El Revela-T encara la seva cinquena edició

Última revisió 12-02-2021 15:24
22/02/2017

Revela't 2016EspaiFoto, l'associació impulsora del Festival Revela-T i l'Ajuntament han signat un nou conveni que regirà la col•laboració entre els dos ens en l'organització de l'esdeveniment aquest 2017. El Festival se celebrarà a Vilassar entre el 19 i el 28 de maig.

Durant els quatre darrers anys, el Festival Revela-T s'ha convertit en un esdeveniment d'innovació cultural que ha situat Vilassar com a referent internacional en el món de la fotografia analógica. Sobre aquest eix s'han anat perfilant activitats, exposicions, seminaris, intercanvis i venda de tecnología amb una particiapció de més 12.000 persones en l'edició del 2016. El Festival gaudeix del reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona en tant que esdeveniment de rellevància nacional.

Revela't 2016

Revela't 2016

Segons el conveni signat la nova edició del Festival ha de suposar, en termes de gestió i sostenibilitat econòmica, l'estabilització d'aquest esdeveniment. Això passa per redimensionar el Revela-T en clau de Maresme i de connexió amb Barcelona. En aquet sentit, s'està treballant amb els ajuntaments de Cabrils i Premià de Dalt per tal de mancomunar el Festival entre els tres municipis., i amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya de cara al reconeixement del Revela-T com a festival estratègic.

El nou conveni regirà també la gestió del Revela-T i la col•laboració entre l'Ajuntament i els organitzadors durant aquest 2017. Entre els punts destacats del document hi ha l'establiment d'un tècnic municipal com a figura d'enllaç entre EspaiFoto i l'Ajuntament, que serà el principal canalitzador d'informació en la gestió dels esdeveniments del Festival.

Pel que fa al finançament del Revela-T, l'aportació municipal es manté en 20.000€, com en l'anterior edició, als quals s'hi suma l'aportació d'un total de 20.000€ més de mecenatge privat canalitzats a través de l'Ajuntament. Per la seva banda, la Diputació de Barcelona ha compromès una aportació de 12.000€ per a l'edició d'enguany. I s'estan gestionant les contribucions específiques de la Generalitat i de l'Estat.

La previsió de l'estructura de la despesa del Festival, que gira al voltant dels 100.000 € és la següent:
• Un 20% d'aportació directa municipal.
• Un 25% de les altres administracions publiques (Diputació, Generalitat i Estat).
• Un 35% prové de finançament Privat.
• Un un 20% són ingressos propis del Festival que es recapten en el marc de les activitats programades.

Un altre dels punt destacats del conveni és la cessió de material i espais municipals com ara l'Estrella, el Museu Arxiu, el Parc de can Rafart, la Biblioteca can Manyer i el pròpi edifici de l'Ajuntament. També es facilitarà l'accés a equipaments privats, com són els Cellers de Can Bruguera, el complex fabril de Cal Garbat i la sala d'exposicions de La Massa CCV.

EspaiFoto es compromet, a més, a complir, en el marc  de l'organització i difusió del Festival, amb els objectius estratègics del Pla de Turisme: la difusió dels serveis comercials i de restauració, i la projecció dels recursos culturals i patrimonials de Vilassar.

La cinquena edició del Festival Revela-T, que tindrà lloc entre el 19 i el 28 de maig, es presenta amb més de 45 exposicions i amb la voluntat de connectar amb la història fabril de tèxtil vilassarenc, font de desenvolupament industrial i d'identitat local.

Conveni Revela'T 2017: