Humana.

">

Vilassar recull 22 tones de roba usada a favor d'Humana

Última revisió 12-02-2021 15:24
06/02/2017

Durant el 2016, Vilassar va recollir 22 tones de tèxtil usat segons les dades que ha fet públiques l'organització Humana.

HUMANA va recollir, per mitjà dels 5 contenidors que té instal•lats al municipi, 22.783 kg de tèxtil usat a Vilassar de Dalt al 2015, una xifra lleugerament superior respecte l'any 2015 (21.683 kg). Es tracta de roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A Catalunya, disposa de 1.450 contenidors que l'any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat. A nivell global, la Fundació va recollir a Espanya 16.800 tones amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera un lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg.

Contenidor HUMANA Vilassar

Humana botigues

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 22 tones recollides l'any passat a Vilassar de Dalt representen un estalvi de 72 tones de CO2 a l'atmosfera.
Humana celebra enguany el 30è aniversari, tres dècades treballant a favor de la protecció del medi ambient i la cooperació al desenvolupament. La roba es pot considerar com la primera fracció que va inaugurar a Catalunya el model de recollida selectiva de residus. La Fundació va ser pionera al país en la recollida i preparació per a la reutilització de roba usada: en els inicis s'utilitzaven contenidors de fusta situats al carrer i actualment hi ha contenidors metàl•lics que garanteixen alts de nivells d'usabilitat i seguretat. Des del 1987, la Fundació ha aconseguit que es reutilitzin 28 milions de peces de roba a tot Espanya, distribuïdes a través de la xarxa de botigues de segona mà.

HUMANA és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda social al territori més proper.