Les baixes temperatures van marcar dimarts la festivitat de Sant Antoni Abat que enguany celebrava els 300 anys de la creació de la seva Confraria. Com cada any, el patró dels traginers i dels animals domèstics, va fer sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques per viure una de les festes més arrelades de la Vila.

">

Vilassar celebra els 300 anys de la festa de Sant Antoni

Última revisió 12-02-2021 15:24
18/01/2017

Sant Antoni Tres TombsLes baixes temperatures van marcar dimarts la festivitat de Sant Antoni Abat que enguany celebrava els 300 anys de la creació de la seva Confraria. Com cada any, el patró dels traginers i dels animals domèstics, va fer sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques per viure una de les festes més arrelades de la Vila.

La Confraria de Sant Antoni ha encetat el 2017 amb una gran efemèride:  els 300 anys de la seva fundació. Una data que ha marcat la celebració d'enguany i que va tenir lloc, com és tradició, el mateix 17 de gener. A les 9 del matí ja ressonaven les campanes de l'església i les primeres notes de la Principal de la Bisbal, orquestra que acompanya la festa des de fa 54 anys. Tot plegat anunciant l'inici d'una jornada festiva que encetava protocol•làriament amb la salutació entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori. Aquest any, la festa ha comptat amb la presència del Sr. Joan Pena, Cap de Serveis Territorials del Departament d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat.

Sant Antoni

Sant Antoni Can Lota

Sant Antoni Can Lota

Sant Antoni Can Lota


A mig matí, la comitiva de la festa s'obria camí fins a can Lota on hi onejava la bandera a punt per ser despenjada i fer-la a mans del portant d'enguany, en Cristian Caballero Bautista, acompanyat d'en Marc Giner Sánchez com a capità de bandera i els cordonistes, la Paula Sánchez Roca i en Martí Giner Sánchez. Com ja és tradició la família Font va obrir les portes de casa seva per brindar en honor de Sant Antoni.

Sant Antoni placa commemorativa

Sant Antoni placa commemorativa

Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l'església on, abans de l'Ofici Solemne, es va inaugurar un placa commemorativa dels 300 anys de la festa de Sant Antoni a la façana sud de l'església. Tot seguit,  mossèn Aureli Gómez de Cadiñanos va celebrar l'Ofici Solemne en substitució de Mossèn Jordi Illa que es trobava indisposat.

Al punt del migdia, va arribar el moment de fer els Tres Tombs, l'acte central de la diada que  segons marca la tradició consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població sempre passant per alguna església on té lloc la benedicció dels animals. Centenars de persones va omplir la plaça de la Vila per veure desfilar les cavalleries. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d'on es feia la venda de panets beneïts.

Sant Antoni Tres Tombs

Sant Antoni Tres Tombs

Sant Antoni Tres Tombs

Sant Antoni Tres Tombs


A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert al bar del Casinet. En acabat la festa es va traslladar al teatre La Massa on la mateixa orquestra va oferir un concert cantat.