Consells de seguretat enfront de robatoris a domicili

Última revisió 12-02-2021 15:24
30/12/2016

Estadísticament, i segons dades delinqüencials de la Policia Local de Vilassar de Dalt i dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar, Vilassar és un poble segur. Tot i això s'ha detectat en les darreres setmanes un repunt puntual dels robatoris al Baix Maresme. Per això, s'han establert dispositius especials de seguretat.

Estadísticament, i segons dades delinqüencials de la Policia Local de Vilassar de Dalt i dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar, Vilassar és un poble segur. Tot i això, aquestes dades objectives no serveixen quan es comet un delicte a la nostra propietat o la de veïns, amics o coneguts, ja que la sensació d'inseguretat augmenta en escreix quan ens convertim en afectats de primera línia.

En les darreres setmanes hi ha hagut un repunt puntual de robatoris al Baix Maresme que ha encès les alarmes dels cossos de seguretat dels municipis afectats. En aquest sentit, i malgrat haver-se practicat ja detencions al mateix Vilassar, tant per part del cos de Mossos d'Esquadra com per part de la Policia Local de Vilassar de Dalt, s'han establert uns dispositius policials de seguretat a l'efecte, augmentant les patrulles i els controls en diversos punts estratègics del municipi, coordinats conjuntament amb Mossos.

Però cal tenir en compte que una bona prevenció, també al domicili, fa d'efecte dissuasori als delinqüents, ja que cerquen aquells domicilis amb una seguretat més feble. Per aquest motiu, cal aplicar sentit comú i posar quantes més mesures de seguretat millor.

Clicant aquí trobareu les mesures de prevenció recomanades pels Mossos d'Esquadra.

Així mateix, la col·laboració ciutadana és essencial. Qualsevol soroll estrany o la presència d'algun element sospitós prop del domicili (vehicles, persones,...), no dubteu a trucar a la Policia Local (93 753 98 38) o als Mossos d'Esquadra (112).

seguretat
Imatge: Generalitat de Catalunya