Després d'haver d'ampliar dues vegades el lÃmit de participants, el concurs d'arrossos ha entrat en aquesta Festa Major per la porta gran i ja en demanen una segona edició.
">Després d'haver d'ampliar dues vegades el límit de participants, el concurs d'arrossos ha entrat en aquesta Festa Major per la porta gran i ja en demanen una segona edició.
Finalment van ser una vintena de participants els que van voler demostrar les seves dots culinàries públicament i van participar d'una de les novetats del programa, el concurs d'arrossos.
Des de les 12 del migdia els cuiners van començar a elaborar els seus plats d'arròs. S'hi podien veure les paelles tradicionals marineres, de muntanya o de verdures, arrossos a la cassola amb diferents estils, d'altres de negres, fins i tot, hi ha qui es va atrevir amb a fer-la de llamàntol o tropical amb pinya, mango i coco.
Els participants no van escatimar en els productes, al contrari, es van poder veure una gran quantitat de gambes i escamarlans, musclos i cloïsses... Tot el necessari perquè el jurat quedés impressionat per la vista i pel paladar.
A les 2 de la tarda tots els arrossos havien d'estar llestos i el jurat a punt per tastar-los un per un i sense tenir coneixement de qui eren els autors de cada plat.
Finalment, el veredicte va determinar que el primer premi del concurs havia de ser per un arròs negre obra de d'en Dani i l'Oriol Comas. El segon premi va anar a mans de la Marta Loyo i en Ramon Abat amb un arròs negre de l'Empordà i el tercer premi va ser pel tàndem format per l'Uri Galvany i en Roger Xiberta que van concursar amb un arròs de llamàntol.
Després de cuinar tocava menjar i així va ser. La plaça de la Vila es va convertir en un dinar improvisat al voltant de cada arròs participant al concurs. Ha estat una de les novetats d'aquesta Festa Major i els participants ja demanen una segona edició per l'any vinent.