Aquest dijous de matinada ens ha deixat en Salvador Grau i Tort, una de les persones més actives i referents de la societat civil vilassarenca, després d’una llarga malaltia contra la qual ha lluitat fins al final. La vetlla serà aquest dijous a la tarda a l'Hospital de Sant Pere (Av. Santa Maria, 20) i la cerimònia de comiat tindrà lloc divendres 24 de juny, a les 12 del migdia, a la Parròquia.

">

L'Ajuntament expressa el seu condol per la mort de Salvador Grau Tort

Última revisió 12-02-2021 15:24
23/06/2016

Salvador GrauAquest dijous de matinada ens ha deixat en Salvador Grau i Tort, una de les persones més actives i referents de la societat civil vilassarenca, després d’una llarga malaltia contra la qual ha lluitat fins al final. La vetlla serà aquest dijous a la tarda a l'Hospital de Sant Pere (Av. Santa Maria, 20) i la cerimònia de comiat tindrà lloc divendres 24 de juny, a les 12 del migdia, a la Parròquia.

En Salvador ha estat una persona singular per a Vilassar. Sempre s’ha mogut en el camp de l’activisme en diferents àrees, vinculat al Club d’Esplai Vilassar, al Casal Popular, al Grup de Joves Cristians, a la Comissió Dindori de treball per al Tercer Món,  a entitats antimilitaristes i per la pau, a moviments de recuperació de les llibertats de Catalunya, i d’una manera molt especial ha treballat tota la seva vida en la defensa del medi natural i a la divulgació del patrimoni cultural local. En l’àmbit de l’ecologia, la seva contribució fou essencial en la creació del Parc Serralada Litoral. Pel que fa al patrimoni cultural, el seu reconeixement es concretà en el fet que el Consell Rector del Museu Arxiu li atorgà, per unanimitat, el premi Drac Alat el 2016.  
De la defensa del patrimoni natural en va fer la seva vida, formant-se com a biòleg, col•laborant amb entitats ecologistes, essent un dels impulsors de l’educació ambiental al nostre país. Laboralment, al Departament de Medi Ambient de la Generalitat va continuar treballant en aquest sentit, desenvolupant plans de protecció i millora dels espais naturals.

Salvador Grau al museu

A nivell local va ser col•laborador del Museu Arxiu de Vilassar durant més de 37 anys, on va destacar per la seva aportació en la planificació de projectes i en la seva aposta per la divulgació i protecció del nostre patrimoni.

Persona compromesa amb el seu entorn, de conviccions fermes i amb una capacitat de treball envejable, ha deixat petjada en el poble que tan estimava. La darrera contribució va ser coordinar les tasques del Consell de Vila, essent-ne el Vicepresident. Gràcies a en Salvador, el Consell fou capaç d’elaborar documents de planificació de polítiques públiques per al municipi de Vilassar.

Vilassar, el poble, perd una mirada atenta, reflexiva i crítica, a la nostra raó de ser. En Salvador es comprometia de paraula i d’acció, sempre en benefici de la nostra comunitat. El tindrem sempre present i no perdrem aquesta mirada crítica, reflexiva i serena.
L’Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Museu Arxiu de Vilassar volen expressar el seu condol més sentit a tota la seva família, i expressar, de bell nou, la nostra més profunda gratitud per tot el que ell ha fet per nosaltres i per a tot Vilassar.