En Salvador Riera ha encapçalat de nou els actes d'inici de la Festa Major amb l'obertura simbòlica de les dues portes més importants per a poder celebrar la festa en honor dels Sants Màrtirs, la de l'ajuntament i la de l'església.  

">

Vilassar obre les portes a la Festa Major dels Sants Màrtirs!

Última revisió 12-02-2021 15:25
29/04/2016

Cercavila festa d'oberturaEn Salvador Riera ha encapçalat de nou els actes d'inici de la Festa Major amb l'obertura simbòlica de les dues portes més importants per a poder celebrar la festa en honor dels Sants Màrtirs, la de l'ajuntament i la de l'església.  

El barri del Pi va ser el punt de trobada de totes les comparses que van participar a la festa d'obertura. El capgròs, Salvador Riera, va encapçalar la cercavila fins a la plaça de la Vila, acte que va comptar amb la participació dels quartos del poble, entitats diverses, dels gegants i gegantons de Vilassar i els Diabòlics Anònims.

Cercavila festa d'obertura

Cercavila festa d'obertura

Cercavila festa d'obertura

Ball d'en Salvador Riera

Un cop a plaça, en Salvador Riera va ensenyar al poble el seu ball de festa major i els va fer tres preguntes: "Voleu Festa Major?", "Voleu Sants Màrtirs?", "Voleu que truqui a la porta de l'ajuntament?". I així ho va fer per segon any. Va picar a la porta del consistori per demanar simbòlicament la Festa Major a l'alcalde.

En Salvador Riera truca a la porta de l'ajuntament

En Salvador Riera truca a la porta de l'ajuntament

Festa d'Obertura

En Salvador Riera truca a la porta de l'església


L'alcalde, Xavier Godàs, va obrir la porta i va concedir la festa, però encara faltava obrir una altra porta important per poder celebrar la festa d'abril: la de l'església. Així que Godàs també va formular les tres preguntes al poble i va acompanyar en Salvador Riera a trucar a la gran porta de l'església i a esperar la resposta de Mn. Jordi Illa que, sense pensar-s'ho, va obrir les portes de bat a bat per donar pas a l'obertura dels Sants Màrtirs.

Ball dels gegants a l'església

Ball dels gegants a l'església

Obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs

Obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs

Amb les portes obertes, i una església sense bancs per facilitar-hi l'accés de la gent, van anar fent la seva entrada les autoritats locals i les comparses de la Vila amb els estendards i els rams de roses en honor dels Sants Màrtirs. Els últims a entrar van ser els Gegants de Vilassar de Dalt, en Lluís i la Maria, que van oferir el tant esperat i emotiu ball dels Sants Màrtirs.
Tot seguit, es va celebrar l'obertura de les relíquies dels Sants Màrtirs a càrrec del president de la Confraria, Marc Riera, mentre l'església en ple cantava els Goigs de Vilassar. La Confraria dels Sants Màrtirs va lliurar el seu estendard al veral del barri de can Salvet, que l'haurà d'exhibir en un altar durant els dies de festa, i des d'on diumenge a la tarda, sortirà la processó per tancar la Festa Major. Com ja és tradicional, l'acte va finalitzar amb la renovació simbòlica del Vot de Poble que va pronunciar l'alcalde, Xavier Godàs, des de l'altar. Una tradició que data del 1654 i que es va recuperar l'any 2004.

Vot de PobleEspectacle Diablons

A l'exterior, els Diablons Anònims van fer un petit espectacle d'inci de festa i tot seguit es va donar pas a una de les novetats d'aquest any, el sopar amb caravanes gastronòmiques amenitzat per un concert de música folk tradicional. 

Sopar amb caravanes gastronòmiques

Concert folk