El dimarts 1 de març es va preestrenar a València el documental Guastavino, el arquitecto de New York en un acte que va comptar amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i on hi van assistir els regidors Benet Oliva i Pau Morales

">

Es preestrena a València el documental Guastavino, el arquitecto de New York

Última revisió 12-02-2021 15:25
04/03/2016

Documental GuastavinoEl dimarts 1 de març es va preestrenar a València el documental Guastavino, el arquitecto de New York en un acte que va comptar amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i on hi van assistir els regidors Benet Oliva i Pau Morales

Aquest dimarts 1 de març es va preestrenar a València el documental Guastavino, el arquitecto de New York que va comptar amb l’assistència de nombroses autoritats locals, descendents de la nissaga Guastavino, membres de l’equip de realització, patrocinadors, col.lectius d’arquitectes i també amb una representació vilassarenca formada pels regidors Benet Oliva i Pau Morales, el Director del Museu Arxiu de Vilassar, Enric Ortega i Agàpit Borràs, arquitecte i membre de la Comissió Guastavino.
  
La pel·lícula situa Rafel Guastavino a la València de finals de s. XIX i explora la seva evolució com a arquitecte, els seus afers personals i el seu llegat revolucionant l’arquitectura del s. XX als Estats Units. L’objectiu del documental és rescatar de l’oblit un creador que a través de la volta catalana va deixar una important petjada en l’arquitectura contemporània. Vilassar apareix en la pel·lícula a través del Teatre La Massa, les explicacions de Benet Oliva i la interpretació d’una peça amb piano a càrrec de la Lídia Rafanell, Directora de l’Aula de Música.

Documental GuastavinoDocumental Guastavino

Un cop preestrenada la pel·lícula, la delegació de Vilassar va poder tenir un intercanvi d’impresions amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i amb el President de les Corts Valencianes, Enric Morera. Ambdós es van mostrar molt receptius a conèixer en primera persona l’obra més emblemàtica del mestre d’obres a Catalunya, el Teatre La Massa.

El documental, dirigit per Eva Vizcarra de la productora Endora, sorgida i patrocinada des del País Valencià, és un pas més en la difusió de l’obra de Guastavino a nivell nacional i internacional, ajuda a difondre i valorar la seva obra i suposa un pas més en la projecció exterior del patrimoni de Vilassar. Guastavino, el arquitecto de New York es podrà veure al programa Imprescindibles de La 2 el proper 15 d'abril.

Documental GuastavinoCom a cloenda del viatge, de tornada de València la delegació vilassarenva va poder veure “in situ” al Cementiri de Vila-real la darrera obra de Salvador Gomis, un especialista valencià que empra la volta catalana cercant noves aplicacions dins l’arquitectura actual.