El Ple municipal ordinari del mes de desembre ha aprovat, aquest dimarts, el pressupost municipal per l’any 2016, el primer d’aquest mandat, xifrat en poc més d’11 milions d’euros. El pressupost ha tirat endavant amb els 7 vots a favor de l'equip de govern d'ARA Vilassar i 5 abstencions dels grups de l'oposició (CUP, CiU, PP i PSC).

">

El Ple aprova un pressupost de poc més d'11 milions d'Euros

Última revisió 12-02-2021 15:26
23/12/2015

pressupostEl Ple municipal ordinari del mes de desembre ha aprovat, aquest dimarts, el pressupost municipal per l’any 2016, el primer d’aquest mandat, xifrat en poc més d’11 milions d’euros. El pressupost ha tirat endavant amb els 7 vots a favor de l'equip de govern d'ARA Vilassar i 5 abstencions dels grups de l'oposició (CUP, CiU, PP i PSC).

Aquest primer pressupost del mandat s'emmarca en la línia definida pel pla d'ajust 2012-2022 i respon a una previsió realista de la despesa i prudent en els ingressos. L'equip de govern d'ARA Vilassar ha definit un pressupost on destaca el manteniment del suport a les polítiques d'àmbit social i de la promoció econòmica de la vila i és que una de les prioritats d'aquest pressupost és la de dotar de més recursos les polítiques que permetin desenvolupar estratègies per generar activitats econòmica i ocupació i a garantir la cohesió social.

En l'àmbit econòmic, destaca també, la previsió de formalització d'una dació en pagament dels actius de VISERMA a favor de Bànkia que suposarà la cancel•lació d'uns 10 milions d'Euros de deute financer, operació que permetrà passar del 260% d'índex d'endeutament actual, a un 120% a finals de 2016.

Tal i com va explicar Benet Oliva, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, el pressupost 2016 respon a uns objectius dectacats:

  • Garantir la qualitat dels serveis municipals bàsics i obligatoris i mantenir les polítiques de suport a la cultura, l'educació, l'esport i l'acció i cohesió social. Es manté la despesa social malgrat la reducció del conjunt del pressupost.
  • Seguir en la línia de racionalització de l'administració municipal buscant l'eficiència econòmica dels serveis que ofereix l'Ajuntament.
  • Insistir en la reducció progressiva del deute. En aquest sentit és estratègica la dació en pagament a BANKIA que culminarem aviat.
  • Caminar cap a un Ajuntament que sigui capaç de finançar la seva despesa present i futura amb recursos propis.
  • Compliment dels deures pendents envers els treballadors públics: increment de l'1% marcat per llei i retorn de la catorzena paga del 2012.
  • Increment del pressupost de l'empresa municipal VISERMA i del seu personal – amb els que ja prestaven fins ara el servei - per cobrir els serveis bàsics en procés de municipalització: obres a la via pública i recollida de la brossa.
  • Suport a les polítiques actives de promoció econòmica i de la Vila, turisme i comunicació institucional.
  • Culminació dels projectes endegats: nou refugi d'animals, recuperació de l'Estrella, millores a l'espai públic i intervencions al carrer.
  • Inversió en eficiència energètica per reduir contaminació i millorar en les polítiques d'estalvi. Enllumenat públic, mesures en aquest sentit en diversos equipaments, nou vehicle municipal elèctric.

Per tal de fer el més entenedors possibles aquests pressupostos, es convocarà una audiència pública al Museu Arxiu Municipal el divendres 22 de gener a les 19.30h on el veïns i veïnes podran conèixer de primera mà els objectius i projectes definits en  aquest pressupost.