La Festa Major va ser el centre del debat de la jornada ‘FESTA-la teva' que va organitzar la Comissió de Festes aquest dissabte 14 de novembre a l'espai cívic Les Escoles. Una cinquantena de persones van participar a la jornada per compartir opinions i reflexions al voltant de les festes locals.

">

Vilassar repensa les festes majors

Última revisió 12-02-2021 15:26
18/11/2015

Jornada FMLa Festa Major va ser el centre del debat de la jornada ‘FESTA-la teva' que va organitzar la Comissió de Festes aquest dissabte 14 de novembre a l'espai cívic Les Escoles. Una cinquantena de persones van participar a la jornada per compartir opinions i reflexions al voltant de les festes locals.

Amb la voluntat de reflexionar al voltant de les Festes Majors de Vilassar de Dalt i fer-ne un replantejament de manera col•lectiva, la Comissió de Festes va organitzar la jornada FESTA-la teva en el marc del procés participatiu de definició del Pla d'Actuació Municipal. La jornada participativa va donar l'oportunitat als vilassarencs i vilassarenques de donar la seva opinió per millorar i potenciar la festa major, principal objectiu de la Comissió de Festes i la regidoria de Cultura. Aquesta sessió va comptar amb la participació de Jan Grau, tècnic de cultura popular i tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que va comportar un qüestionament del model de festa major. Els participants van poder observar els punts forts i els punts febles i explorar camins per millorar-la. Després de la primera part de debat durant el matí, el pati de Les Escoles va acollir un dinar de germanor. Després, els més joves van poder fer el seu propi debat amb l'AE Serra de Marina i l'Esplai i es van posar en comú les conclusions en una sessió conjunta final. 

Jornada FM

Jornada FM

A l'espera d'un treball exhaustiu sobre les propostes i comentaris rebuts durant la jornada, la comissió de festes va extreure com a principal conclusió la necessitat de dotar de contingut la Festa Major, sobretot la del mes d'agost a través d'un fil conductor perquè tot el poble es faci seva la festa i participi amb més implicació a totes les activitats que es proposen.

Jornada FM

Jornada FM

Més d'una cinquantena de persones van participar en la jornada i un centenar d'infants i joves van gaudir de les activitats familiars i la sessió participativa per a joves. Les sessions de debat es van completar amb una mostra de cultura popular que va aglutinar una cinquantena de famílies que van poder gaudir dels jocs proposats per la Colla de geganters, el Grup sardanista, Petits i grans, la Comissió de sant Antoni, la Biblioteca Can Manyer i la Confraria dels Sants Màrtirs.

Jornada FM Jornada FM

Jornada FM Jornada FM