Les Jornades Gastronòmiques del Bolet al Maresme arrenquen aquest divendres amb la participació de 19 municipis i un centenar d'establiments de tota la comarca.
">Les Jornades Gastronòmiques del Bolet al Maresme arrenquen aquest divendres amb la participació de 19 municipis i un centenar d'establiments de tota la comarca.
Com cada any, un centenar d'establiments (restaurants, carnisseries, xarcuteries i, fins i tot, forns i pastisseries) oferiran, des d'avui i fins el 30 de novembre, les seves especialitats gastronòmiques boletaires. A banda d'aquesta oferta, Vilassar i altres municipis de la comarca organitzen fires, mostres, xerrades... i altres esdeveniments estretament vinculatss a la cultura del bolet. I és que al Maresme hi ha catalogades més de 700 espècies.
En aquesta edició hi participen 19 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Quatre restaurants vilassarencs participen de les jornades oferint menús especials amb els bolets com a protagonistes. Es tracta del Restaurant Emocions, El Racó de can Feliu, El Teler i Can Lluís de Vilassar.
Entre les activitats complementàries, Vilassar de Dalt celebrarà la 16 Fira del bolet i la natura; Sant Pol de Mar la V Fira de la tardor; Sant Iscle de Vallalta la 18a Festa del bolet; Sant Cebrià de Vallalta les XII Jornades de la tardor i el bolet, la Festa Viu el parc i el mercat del vi i el formatge;Premià de Dalt la XVIII Exposició i tast de bolets; Pineda de Mar la Tardor gastronòmica; Mataró la Fira de Tardor i la 31a Exposició de bolets del Maresme; Canet de Mar la V Festa del bolet i Caldes d'Estrac la Boletada popular. Tota una sèrie de propostes que conviden a visitar els municipis tot gaudint dels sabors de tardor.
Per no perdre cap opció, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra, han editat un opuscle que recull tant les ofertes gastronòmiques dels establiments participants com les activitats que es desenvolupen a cada municipi. També incorpora 5 receptes gentilesa de diferents restaurants acompanyades de la proposta de maridatge amb vins de la DO Alella que fa la reconeguda sommelier Rosa Vila.
Podeu descarregar el fulletó amb tots els detalls clicant aquí.