Una delegació del Comitè d’Agermanament de Vilassar, amb l’alcalde Xavier Godàs al capdavant, reprèn les relacions institucionals amb el municipi agermanat de Joyeuse i posa les bases de futurs convenis de col·laboració.

">

Una delegació vilassarenca visita Joyeuse

Última revisió 12-02-2021 15:26
19/10/2015

Joyeuse 2015Una delegació del Comitè d’Agermanament de Vilassar, amb l’alcalde Xavier Godàs al capdavant, reprèn les relacions institucionals amb el municipi agermanat de Joyeuse i posa les bases de futurs convenis de col·laboració.

En el marc del tradicional Salon Gourmand & Artisanal de Joyeuse, Vilassar, representat per Ana Marín i Carles Wasserman, i per l’alcalde de la vila, ha tornat a establir contactes institucionals amb la localitat francesa per tal de treballar continguts en el marc de les relacions entre els dos municipis.

Joyeuse 2015

Joyeuse 2015

Prenent de referència els treballs duts a terme pels respectius comitès d’agermanament, és voluntat del govern vilassarenc i de l’alcaldia de Joyeuse el fet de programar tot un seguit de pautes de treball comunes que permetin reforçar la relació entre els veïnats i el teixit associatiu de Joyeuse i Vilassar. Encara que a un nivell de proposta, les converses s’han centrat en els intercanvis de caràcter esportiu i cultural, posant especial èmfasi en el teatre vilassarenc. També s’ha plantejat l’intercanvi d’escolars per fer estades d’aprenentatge lingüístic i coneixement dels respectius entorns.

Durant la trobada, les dues alcaldies van coincidir en plantejar una relació de base entre municipis com a fórmula idònia de fer Europa i de veure més enllà dels propis límits socials i territorials.

Aprofitant l’avinentesa, l’alcalde de Vilassar va convidar oficialment el Comitè i l’ajuntament de Joyeuse a la Festa Major dels Sants Màrtirs de 2016 i poder explicar, en aquest marc, la nostra realitat. Serà durant aquests dies que se signarà un conveni de treball conjunt entre ambdós municipis i se celebraran els 30 anys d’agermanament.