En el marc del Conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i els propietaris del Castell de Vilassar i el seu arxiu, aquest dimarts 6 d’octubre el sr. Ramon de Sarriera, marquès de Barberà, va fer lliurament d’un disc dur amb la còpia digitalitzada de més de 10.000 pergamins i els dos Speculum del fons documental del Castell. Els treballs coordinació de la digitalització i indexació amb la base de dades han anat a càrrec de la doctora Coral Cuadrada durant aquest estiu.

">

Es lliura a l'Ajuntament la digitalització del Fons de pergamins de l'Arxiu del Castell

Última revisió 12-02-2021 15:26
07/10/2015

pergamíEn el marc del Conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i els propietaris del Castell de Vilassar i el seu arxiu, aquest dimarts 6 d’octubre el sr. Ramon de Sarriera, marquès de Barberà, va fer lliurament d’un disc dur amb la còpia digitalitzada de més de 10.000 pergamins i els dos Speculum del fons documental del Castell. Els treballs coordinació de la digitalització i indexació amb la base de dades han anat a càrrec de la doctora Coral Cuadrada durant aquest estiu.

La documentació, que es va lliurar en presència de la regidora de Cultura, Paula Lloret,  passarà a ser ara de consulta pública al futur Arxiu Històric Municipal ubicat a la primera planta de can Banús un cop s'adapti l'espai i s'instal•lin els sistemes de consulta. La incorporació d'aquest fons documental a l'Arxiu Històric i la possibilitat que estigui a l'abast d'historiadors i estudiosos en format digital és una fita de primer ordre en l'àmbit de recerca historiogràfica a nivell nacional.

Aquesta fase ha servit per digitalitzar el fons de pergamins i tindrà continuïtat amb la resta de fons en paper ubicats a l'Arxiu del Castell, fet que farà de l'Arxiu Històric de Vilassar un centre de recerca de referència.