El Currículum Obert és un projecte educatiu impulsat per l’IES Jaume Almera i la Regidoria d’Atenció Social i Educació que està dirigit a alumnes de 4t ESO amb dificultats acadèmiques.

">

El projecte Currículum Obert comença un nou curs

Última revisió 12-02-2021 15:26
09/09/2015

curriculum obertEl Currículum Obert és un projecte educatiu impulsat per l’IES Jaume Almera i la Regidoria d’Atenció Social i Educació que està dirigit a alumnes de 4t ESO amb dificultats acadèmiques.

Aquest projecte, inclòs dins el programa d'Atenció a la Diversitat, està pensat per a tots aquells nois i noies que cursen el darrer curs de la ESO i que tenen dificultats per treure's el títol. Amb el Currículum Obert es vol reorientar la formació acadèmica de l'alumne/a realitzant una adaptació del currículum escolar. Els objectius s'aconsegueixen mitjançant les pràctiques laborals en dependències municipals, l'adaptació dels continguts escolars establerts a 4rt d'ESO i la realització de crèdits variables impartits per personal tècnic municipal format en el camp de la pedagogia i educació social que faciliten als alumnes tant la seva inserció laboral com la continuïtat del seu procés personal i formatiu. En aquest sentit, el primer trimestre s'iniciarà amb el crèdit d'hàbits saludables que treballa vàries temàtiques com són:

- Identificació dels hàbits saludables.
- Identificació de les pròpies emocions i com gestionar-les. (col·laboració de Owl Institute)
- Ús i abús de les pantalles (col.laboració de l'entitat Educació per l'Acció Crítica)
- Sexualitat i afectivitat.
- La prevenció de drogodependències (col.laboració de l'entitat Energy control)
- L'alimentació i nutrició saludables.
- La prevenció de relacions abusives i gènere.

En aquests crèdits també es comptarà amb la col•laboració de diferents entitats socioeducatives per ampliar continguts relacionats amb la matèria.


Per a més informació podeu contactar amb l'educadora social de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, Sílvia Domènech Pou. Tel. 93 753 00 08. C/e. domenechps@vilassardedalt.cat