L'Ajuntament de Vilassar de Dalt es va sumar, dimarts, a l'aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia com a resposta a l'ús de la força per part de l'estat espanyol per intentar impedir el referèndum d'autodeterminació de l'1-O. A la tarda, centenars de persones van sortir al carrer per reivindicar la dignitat del poble català.

">

Vilassar s'atura i surt al carrer

Última revisió 12-02-2021 15:27
04/10/2017

3oct - aturada de país - pL'Ajuntament de Vilassar de Dalt es va sumar, dimarts, a l'aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia com a resposta a l'ús de la força per part de l'estat espanyol per intentar impedir el referèndum d'autodeterminació de l'1-O. A la tarda, centenars de persones van sortir al carrer per reivindicar la dignitat del poble català.

La plaça de la Vila va quedar petita per acollir la concentració de rebuig i denúncia de la violència que es va viure diumenge en el marc del referèndum de l'1-O. Tot plegat en una jornada marcada per l'aturada general i que a Vilassar va deixar un poble desert amb gairebé totes les persianes abaixades i els serveis tancats. Un clima que va durar fins les 6 sis de la tarda quan la plaça de la Vila es va omplir de centenars de persones que van voler mostrar el seu rebuig a la repressió policial viscuda durant la jornada de diumenge i mostrar al món, un cop més, les manifestacions cíviques del poble català.  

3oct - aturada de país - p

3oct - aturada de país - p

A l'acte hi van assistir molts veïns i veïnes i representants polítics del poble veí de Cabrils on no van fer concentració ja que estan de dol oficial després de conèixer que els dos cossos trobats al pantà de Susqueda eren els de la cabrilenca, Paula mas i l'arenyenc, Marc Hernández.  És per aquest motiu, que l'alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, va començar l'acte amb un minut de silenci en record de les víctimes.
La concentració va finalitzar amb el cant dels Segadors i crits a favor de la independència de Catalunya.