L'alcalde respon a la Fiscalia en relació a l'ordre que obliga les policies locals a actuar contra la convocatòria del referèndum

Última revisió 12-02-2021 15:27
18/09/2017

L'alcalde, Xavier Godàs, ha respòs a la Fiscalia Superior de Catalunya davant la instrucció que ha rebut l'Ajuntament mitjançant la qual s'obliga a les policies locals a actuar contra la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre.

La Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat a totes les policies locals de Catalunya impedir el referèndum independentista de l'1 d'octubre, a requisar les urnes i tota la resta de material electoral. Davant d'aquesta demanda l'alcalde, Xavier Godàs, ha respost fermament a la Fiscalia al•legant la contradicció d'aquesta instrucció en relació amb l'Acord establert per la “Comisión Nacional de Coordinación de la Policía Judicial”, del 15 de juliol de 2015, en què no s'atorguen funcions de Policia Judicial a les Policies de municipis petits.
És per aquest motiu que l'alcalde sol•licita que es deixi sense efecte aquesta instrucció, ja que se'ls atribueixen a la Policia Local funcions de la Policia Judicial que no els corresponen.