El programa té com a finalitat cobrir les necessitats alimentàries i lúdiques dels menors del municipi en una situació de vulnerabilitat extrema.

">

'L'estiu és teu', programa d'atenció als infants durant l'estiu

Última revisió 12-02-2021 15:27
02/07/2015

nensEl programa té com a finalitat cobrir les necessitats alimentàries i lúdiques dels menors del municipi en una situació de vulnerabilitat extrema.

Durant els mesos d'estiu la regidoria d'Atenció Social ha implementat un programa que té com ha finalitat cobrir les necessitats alimentàries i lúdiques dels menors del municipi en una situació de vulnerabilitat extrema. El Programa L'Estiu és teu, té una doble vessant de cobertura de necessitats i lúdica.

D'una banda, vol assegurar així la suficiència alimentària dels menors que reben la beca de menjador de la Generalitat durant el curs escolar, garantint que les seves famílies tinguin accés als productes frescos i per tant cobrir una alimentació variada i amb productes frescos. És per això que 22 famílies amb un total de 63 menors en situació de pobresa extrema gaudiran de targes d'alimentació per valor de 50€ al mes durant els tres mesos d'estiu, a més del Projecte Fresc per a Tothom i del Banc dels Aliments -dels quals ja gaudeixen les famílies durant tot l'any – . Es pretén així, cobrir les necessitats alimentàries dels menors fins la tornada dels menjadors escolars.  El programa té una dotació de prop de 3.000€. El projecte té a més la col•laboració de la Creu Roja que becarà 3 famílies i un total de 9 menors del total de famílies ateses.

Dins la vessant lúdica, el programa incorpora el Projecte Menja't l'estiu que organitza una sèrie de mesures adreçades a infants, joves i famílies per tal de donar una resposta socioeducativa, saludable i de qualitat durant les vacances escolars, permetent que els menors amb dificultats econòmiques puguin gaudir també de les activitats de lleure programades al municipi durant l'estiu.
Aquest conjunt d'activitats s'han iniciat durant la darrera setmana del mes de juny, continuaran tot el juliol i algunes es desenvoluparan durant el mes d'agost:

  • Casal d'estiu al Centre Obert,  amb un total de 32 participants, aquest proposa un conjunt d'activitats lúdiques i atractives per a menors de 10- 16 anys.
  • Curset intensiu de piscina adreçat a nens i nenes que no saben nedar i tenen dificultats  per accedir a aquest recurs esportiu. Total 8 participants.
  • Projecte de reforç escolar al Centre Obert, durant les tardes del mes de juliol dinamitzat per un educador del Centre Obert amb la col•laboració de la figura d'un voluntari, total participants 6 menors.
  • Suport a famílies amb dificultats per inscriure a menors en activitats i propostes de lleure del municipi.

Aquest és un projecte de treball transversal amb la col·laboració de la regidoria de Joventut, Educació, Esports i empreses educatives de lleure que han becat 10 infants més als Casals d'Estiu organitzats a les Escoles Francesc Macià  i a La  Immaculada

Paral•lelament i dins del mateix projecte, la coordinació amb Club d'Esplai, com cada estiu, facilitarà la derivació de menors i joves a les colònies organitzades per la Fundació Pere Tarrés. Inicialment es becarà per part de la Fundació, el Club d'Esplai i l'ajuntament a dos menors per tal que puguin gaudir de les colònies d'estiu.