L'Ajuntament ha decidit replantejar el model d'Escola Infantil i implantarà la tarifació social pel curs 2017-2018 per tal d'ajustar la quota que cada família paga amb la renda familiar de què es disposa. El ple ordinari del mes de juliol va aprovar la nova proposta d'Ordenança Fiscal de la Llar d'Infants amb els vots a favor d'ARA Vilassar, la CUP, PSC; els vots en contra de PDeCAT i l'abstenció del PP.

">

Vilassar de Dalt implanta la tarificació social a l'Escola Infantil can Roura

Última revisió 12-02-2021 15:27
28/07/2017

EIL'Ajuntament ha decidit replantejar el model d'Escola Infantil i implantarà la tarifació social pel curs 2017-2018 per tal d'ajustar la quota que cada família paga amb la renda familiar de què es disposa. El ple ordinari del mes de juliol va aprovar la nova proposta d'Ordenança Fiscal de la Llar d'Infants amb els vots a favor d'ARA Vilassar, la CUP, PSC; els vots en contra de PDeCAT i l'abstenció del PP.

Aquesta mesura possibilitarà una reducció de l'import de la quota mensual a la majoria de famílies. L'objectiu és afavorir l'accés dels infants a l'escola bressol, introduint la progressivitat segons el nivell de renda familiar, i reforçar així el sistema d'educació infantil al municipi.

Es passarà, doncs, d'un sistema en el qual hi havia dos únics preus - 256,45 € en la franja 1-3 o 275,20€ en la franja lactants- a un sistema de tarifació en funció dels ingressos familiars. El sistema utilitza una quota mínima de 50€ per a les rendes més baixes i una quota màxima de 290€ per a les rendes més altes i també per a les famílies no empadronades al municipi o per les famílies que no sol•licitin la tarifació social.

Aquesta mesura, situada en la línea que han aplicat altres ajuntaments com Sant Feliu de Llobregat, Sabadell o Barcelona, promou un model d'escola infantil més equitatiu, alhora que introdueix un sistema progressiu i proporcional amb un preu just per a tothom.

La modificació de l'Ordenança Fiscal 13, reguladora de la Taxa per l'assistència a la Llar d'Infants Municipal, va ser aprovada provisionalment al ple ordinari del mes de juliol. Ara, la modificació se sotmetrà a un tràmit d'informació i exposició pública per un termini de 30 dies hàbils, per tal d'examinar l'expedient i presentar-hi les reclamacions que s'estimin oportunes. Transcorregut aquest termini sense haver-se presentat reclamacions, la modificació esdevindrà definitiva. En cas que es presentessin reclamacions, el ple municipal les haurà de resoldre.

Podeu consultar la nova ordenança en aquest arxiu: