124 alumnes participen al primer curs del projecte Órdago a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:27
04/07/2017

El passat mes de desembre es va iniciar a Vilassar de Dalt el projecte Órdago de prevenció de drogodependències entre alumes de secundària impulsat per la Fundació Catalana de l'Esplai.

ÓrdagoDes de desembre de 2016 i fins aquest mateix mes de maig, els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Jaume Almera i l'Escola Sant Jordi han participat en les 6 sessions incloses en el projecte. Han estat un total de 124 alumnes d'un grup de Sant Jordi i 3 de l'Institut Jaume Almera.

Segons la memòria del primer any del projecte a Vilassar de Dalt, el professorat que ha participat en el projecte ha valorat molt positivament l'activitat. Els alumnes, per part seva també s'han mostrat satisfets amb les activitats dutes a terme i valoren sobretot el mètode de treball i la dinamitzadora així com la seva pròpia capacitat de participació. El programa també ha comptat amb dues sessions familiars que van comptar amb una vuitantena de participants. 

El projecte Órdago, avalat per la Subdirecció General de drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat, inclou sessions dirigies per professionals que incideixen en l'educació i els hàbits saludables i que fomenten la capacitat crítica de l'alumnat i la seva habilitat a l'hora de prendre decisions. Les tècniques pedagògiques i el material didàctic serveixen per reforçar aquestes sessions, on també s'informa sobre els diferents riscos associats al consum de drogues.