La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, a petició l'Ajuntament de Vilassar, ha deixat sense cap efecte el Pla parcial urbanístic del sector 1 Matagalls. Arrel d'això, el Ple ordinari del mes de juny, que es va celebrar el passat dijous 29, va aprovar per unanimitat la suspensió potestativa de tramitacions en el termini d'un any en l'àmbit d'aquest sector.

">

S'atura el Pla Parcial del sector Matagalls

Última revisió 12-02-2021 15:27
30/06/2017

Plànol sector  matagallsLa Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, a petició l'Ajuntament de Vilassar, ha deixat sense cap efecte el Pla parcial urbanístic del sector 1 Matagalls. Arrel d'això, el Ple ordinari del mes de juny, que es va celebrar el passat dijous 29, va aprovar per unanimitat la suspensió potestativa de tramitacions en el termini d'un any en l'àmbit d'aquest sector.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, a petició l'Ajuntament de Vilassar, ha deixat sense cap el passat 8 de juny efecte el Pla parcial urbanístic del sector 1 Matagalls. Com es llegeix en la memòria: “Enguany es compleixen els vint-i-cinc anys de les NNSS'92 que varen classificar aquest sector com a urbanitzable sense que s'hagi desenvolupat. Es tracta d'uns terrenys amb una forta pendent, cosa que els fa inadequats per a la seva urbanització, amb un model de ciutat jardí extensiu innecessari i alhora suposa trencar el límit tradicional de creixement del nucli urbà cap a la façana de muntanya, mentre els sectors naturals de creixement sembla més lògic orientar-los cap a la plana; per tot això es proposa, un cop anul•lat formalment el planejament derivat, iniciar els tràmits per a la seva desclassificació i retorn a sòl no urbanitzable.”

Anul•lat el planejament derivat, el següent pas és modificar el pla general en el sentit de desclassificar aquest sector cap a sòl no urbanitzable. Arrel d'això, el Ple ordinari del mes de juny, que es va celebrar el passat dijous 29, va aprovar per unanimitat la suspensió potestativa de tramitacions en el termini d'un any en l'àmbit d'aquest sector. Durant el termini de suspensió, l'ajuntament haurà de tramitar els documents urbanístics necessaris per a classificar els terrenys com a sòl no urbanitzable o rural.