La Comissió Guastavino a Catalunya formada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Col•legi d'Arquitectes de Catalunya han impulsat la publicació dels dos treballs guanyadors de la II Biennal Guastavino d'Arquitectura.

">

Noves publicacions sobre volta catalana

Última revisió 12-02-2021 15:27
02/05/2017

Volta catalanaLa Comissió Guastavino a Catalunya formada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Col•legi d'Arquitectes de Catalunya han impulsat la publicació dels dos treballs guanyadors de la II Biennal Guastavino d'Arquitectura.

Els treballs editats són:

Una revisió del treball de Guastavino a la universitat Thomas Jefferson (1896-1898) de Ben Hays aportant noves dades sobre l'obra de Guastavino, la seva tècnica, les seves patents, la seva forma de comercialitzar i els seus riscos, per la qual cosa contribueix al coneixement i difusió, i subsidiàriament a la conservació de la volta de maó de pla.

Voltes de maó de pla. Anàlisi estructural i experimentació de David López i Marta Domènech, una mostra de dedicació intensa i productiva en la seva ja extensa línia particular de recerca, aportant dades i procediments per a la preservació i especialment per a la incorporació de la volta de maó de pla en noves construccions

Podeu descarregar les dues publicacions en format pdf:

Treball Ben Hays

Treball David López i Marta Domènech