La diada de l'1 de maig acollirà, com cada any, la Trobada de Gegants que arriba a la 35ª edició. D'entre totes les Colles que ens visitaran comptarem amb la presència de la colla de l'Ametlla de Merola, una població sorgida d'una colònia tèxtil que va ser fundada pel vilassarenc Mateu Serra i Tauran, a finals del s.XIX.

">

Una trobada gegantera amb lligams històrics

Última revisió 12-02-2021 15:27
27/04/2017

Gegants de l'Ametlla de MerolaLa diada de l'1 de maig acollirà, com cada any, la Trobada de Gegants que arriba a la 35ª edició. D'entre totes les Colles que ens visitaran comptarem amb la presència de la colla de l'Ametlla de Merola, una població sorgida d'una colònia tèxtil que va ser fundada pel vilassarenc Mateu Serra i Tauran, a finals del s.XIX.

L'industrial Mateu Serra és un personatge clau per entendre el Vilassar actual, tant per la vessant industrialista com per haver estat tres cops alcalde, però també ho és per a la història de l'Ametlla de Merola, població que va néixer arrel de la construcció d'una colònia industrial dissenyada i dirigida per ell mateix i que va acabar convertint-se en el poble que avui coneixem. És aquest lligam històric el que portarà, el dia 1 de maig, una comitiva de l'Ametlla de Merola a participar a la trobada gegantera al matí, i a visitar i a conèixer el nostre poble, a la tarda.