Els gossos del refugi busquen famílies adoptives

Última revisió 12-02-2021 15:27
12/05/2015

Els gossos del refugi de Vilassar de Dalt tornaran a desfilar diumenge pel parc de can Rafart amb l'objectiu de trobar una família que els adopti. La desfilada, organitzada per ADEA, mostrarà també les habilitats dels animals.

VilaguauL’Associació Defensora d’Animals Abandonats de Vilassar de Dalt traurà al carrer els animals que té acollits per donar-los a conèixer a totes aquelles famílies que vulguin adoptar-ne un. Ho farà al llarg d’una jornada que començarà a les 10 del matí al parc de can Rafart amb la caminada solidària Vilaguau on s’hi pot participar amb la pròpia mascota, o bé, acompanyats d’un animal del refugi.

Tot seguit tindrà lloc la desfilada canina que servirà per donar a conèixer l'edat i els trets més característics del caràcter de cada un dels animals. L'objectiu de tot plegat és aconseguir famílies adoptives per a tots els gossos que viuen al refugi municipal, un espai gestionat per l'associació ADEA, que actualment es troba en uns terrenys de lloguer a la zona de cal Senyor, molt distants del nucli urbà i en una zona de molt difícil accés pels treballadors i voluntaris. És per aquest motiu que ADEA amb el suport de l’Ajuntament vol millorar les condicions del refugi i la seva accessibilitat i ha apostat per la creació d'un nou centre d’acollida en terrenys de propietat municipal al polígon de Vallmorena que ja està en fase de construcció. Amb el nou equipament proposat s’aconseguirà apropar el servei a la població, fet que millorarà la gestió dels animals abandonats o perduts i facilitarà les possibles adopcions, una de les prioritats d’Associació. En aquest sentit també facilitarà la tasca de les més de trenta persones voluntàries que vetllen pel benestar dels animals abandonats i les visites periódiques com les que hi fan els nois i noies de l'Institut Torremar.

Aprofitant aquesta diada, els animals podran familiaritzar-se amb un dels tres nous espais de socialització de Vilassar, situat al parc. Es tracta d’espais públics on els animals poden córrer, jugar i relacionar-se amb altres gossos sense estar lligats. Aquestes zones, amb una superfície d’entre 300 i 500 m2, estan tancades, tenen un paviment drenant i estan dotades de papereres i bancs.