S'aproven les Ordenances fiscals pel 2017

Última revisió 12-02-2021 15:27
28/10/2016

Les ordenances fiscals que regiran les obligacions contributives dels veïns i les veïnes de Vilassar es caracteritzen per una política de contenció i de correcció puntual dels dèficits en determinats serveis públics.

Impostos
Contenció orientada només a cobrir el creixement natural de la despesa. Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles, es preveu que el govern de l'Estat incrementi els valors cadastrals un 7%. Per evitar aquest augment de la pressió fiscal, en cas que es doni, l'Ajuntament contrarestarà aquest increment amb una baixada del 6% del tipus impositiu tant de l'IBI com de la rústega. Així doncs, per al 2017 l'IBI només s'incrementarà un 1%. La mateixa contenció s'aplica a l'Impost d'Activitats Econòmiques, amb un índex de situació que s'incrementa un 1'5. 

Taxes
El servei de recollida de residus sòlids urbans gestionat per VISERMA SLU no incrementa el cost de la recollida comercial, augmenta un 2% la domèstica, i un 10% la industrial, en la mesura que és imprescindible corregir el dèficit incorregut en la recollida de residus als polígons, tipològicament diferents als domèstics.

Pel que fa a la Llar d'Infants, la intenció és promoure el seu ús el conjunt del dia, per aquest motiu l'assistència dels infants només en horari de matí incrementarà el seu preu un 9'4%, mentre que si fan ús del matí i la tarda, la taxa es reduirà un 6'4%. A la Llar d'Infants també es preveu una bonificació del 100% per a famílies en situació de risc d'exclusió social derivades per serveis socials.

Finalment, s'introdueix una nova taxa (OF-41), per a la verificació d'ús anòmal d'habitatges buits, gravada per 450€, que té per objectiu penalitzar els habitatges en desús.

Preus Públics
Es produeix un increment del 15% dels preus dels Serveis Esportius Municipals, però es subvenciona un 5% per als usuaris empadronats a Vilassar. Aquest mesura comporta corregir moderadament el dèficit públic d'aquests serveis esportius, molt particularment de la piscina municipal.  

Les ordenances es van aprovar provisionalment amb 7 vots a favor dels regidors d'ARA Vilassar, 3 vots en contra de CiU i PP i 3 abstencions de la CUP i PSC.