En un acte celebrat aquest dissabte 27 d'agost, els residents de l'Hospital de Sant Pere, el personal i els veïns i autoritats de Vilassar de Dalt van acomiadar i retre homenatge a les Germanes del Cor de Maria que es retiren després de 68 anys.

">

L'Hospital de Sant Pere acomiada les Germanes del Cor de Maria després de 68 anys

Última revisió 12-02-2021 15:28
29/08/2016

Comiat Sant PereEn un acte celebrat aquest dissabte 27 d'agost, els residents de l'Hospital de Sant Pere, el personal i els veïns i autoritats de Vilassar de Dalt van acomiadar i retre homenatge a les Germanes del Cor de Maria que es retiren després de 68 anys.

El poble de Vilassar de Dalt va retre homenatge a aquesta comunitat religiosa que s'ha dedicat, amb gran vocació de servei, a la cura i l'acompanyament de le spersones grans i de les persones dependents de la nostra vila durant prop de 70 anys. Va ser en un acte celebrat aquest 27 d'agost al migdia, dins dels actes de la Festa Major dels Sants Genís. Després de la Missa a la capella de l'Hospital, el personal i residents i els veïns i autoritats locals van retre homenatge a les monges i els hi van fer entrega d'uns obsequis de comiat tot compartint un petit aperitiu.

Comiat Sant Pere Comiat Sant Pere

El passat mes de juliol, la germana Superiora de les religioses Missioneres Filles del Cor de Maria va comunicar a l'alcalde i President del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pere, Xavier Godàs, la intenció de la comunitat religiosa d'abandonar la tasca que, des del 1948, porten a terme a l'Hospital de Sant Pere.

Fins ara, quatre germanes d'edat avançada viuen a les dependències de l'Hospital de Sant Pere, tres de les quals ja estan jubilades. Fins al moment de retirar-se totes quatre han col•laborat en diverses tasques a la residència, però ara, la Congregació general d'aquesta comunitat de monges ha considerat oportú retirar-se d'aquest servei. Afirmen que no disposen de més personal de la congregació que pugui rellevar les germanes ja retirades.