Aquest dilluns 20 d'abril es va presentar al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt la tercera edició del Festival Revela-T que els propers 19, 20 i 21 de juny reunirà a Vilassar aficionats a la fotografia analògica d'arreu del món.

">

Andreu Buenafuente, l'exposició Fotógrafos o les trobades de col·lodió, pinehole i minuters, alguns dels plats forts del Revela-T 2015

Última revisió 12-02-2021 15:28
21/04/2015

presentació Revela-TAquest dilluns 20 d'abril es va presentar al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt la tercera edició del Festival Revela-T que els propers 19, 20 i 21 de juny reunirà a Vilassar aficionats a la fotografia analògica d'arreu del món.

Pep Mínguez, director del festival i Xavier Yelo, Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt van ser els encarregats de presentar al públic que omplia la sala del Museu Arxiu Municipal un avançament de la programació del Revela-T 2015. Durant l'acte també es va poder veure el vídeo promocional del Festival, realitzat per Pep Prats i que s'estrenarà properament.

presentació Revela-T

presentació Revela-T

Entre les novetats presentades aquest dilluns destaca l'augment del nombre d'exposicions que puja fins a 40 i de les microexposicions que ascendeix fins a les 50 incorporant nous espais com Cal Garbat o l'Antic Mercat del Carme i expandint-se fins al museu de Cabrils que acollirà una exposició de fotografies antigues del poble. L’antiga nau tèxtil de cal Garbat és un edifici històric que s’insinua com una de les grans sensacions de l’edició d’aquest any: la planta baixa d’aquest immoble aportarà 1500 m2 de sabor industrial que esdevindran un marc idoni per a les diferents mostres que s’hi programin. Enguany també se suma als espais Revela’t la Sala de l'antic Mercat Municipal, recuperada recentment com a espai cultural polivalent i on s'hi farà la inauguració del festival.

En el capítol dels noms que es van anunciar hi ha figures com Joana Biarnés, pionera del fotoperiodisme al nostre país i autora del mític reportatge sobre la visita dels Beatles a Barcelona (de la qual enguany s'acompleixen 50 anys); el periodista i còmic Andreu Buenafuente que presentarà a Vilassar de Dalt una mostra sobre cementiris de Nova Orleans; la fotògrafa Estela de Castro amb una exposició sobre fotògrafs, o artistes de la talla de Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Manel Úbeda, Rafael Navarro i Mariano Zuzunaga, que participaran d’una mostra-homenatge a Pere Formiguera.

Durant els dies del Revela-T (19, 20 i 21 de juny) s'ha programat també una fira comercial i de venda d'obra i trobades de Col·lodionistes, fotògrafs minuters i aficionats a la tècnica del Pinehole. Es mantenen, a més, els tallers a escoles que tan bona resposta van tenir l'any passat. L'encarregat d'impartir-los serà, aquesta edició, el fotògraf barceloní Faustí Llucià que mostrarà als escolars vilassarencs la tècnica de la fotografia estenopeica.    

Amb el lema d’enguany –Siguem positius!- i aquests primers tastos de la programació els organitzadors del Revela-T volen tornar a posar de manifest que, en contra del que auguraven els més negatius, la fotografia analògica és més viva que mai.

Tota la informació del Revela't 2015 clicant aquí.

Si voleu col·laborar amb el festival com a voluntaris podeu omplir aquest formulari.