Els productes de l'horta, protagonistes gastronòmics de l'estiu

Última revisió 12-02-2021 15:28
06/07/2016

Els productes de la singular horta maresmenca són els protagonistes de les Jornades Gastronòmiques de productes de l'Horta del Maresme que se celebren a la comarca durant aquest estiu. Dos restaurants vilassarencs â??Sorli Emocions i El racó de can Feliu- hi participen amb plats especials.

hortaNo només les maduixes i els pèsols són emblema dels productes del Maresme. Tomàquets, mongetes i els productes de l'horta en general també s'han guanyat el reconeixement de productes singulars i de qualitat. El clima mediterrani, les rieres i els sòls sorrencs donen un toc especial a la producció agrícola de la comarca i se la coneix com l'”horta delicada”.

Durant l'estiu, restaurants de 12 pobles del Maresme elaboren menús i plats especials amb els productes agrícoles de la comarca com a eix principal. Al Restaurant Sorli Emocions es podrà tastar un gaspatxo de maduixes del Maresme amb vieira tataki, chutney de pebrot verd i caviar de roja i el Racó de can Feliu ofereix plats com Amanida de tomàquet de Montserrat amb formatge de cabra caramelitzat i nous o Tataki de tonyina amb verdures de l'hort saltades amb soja.

El fulletó informatiu que han editat el Consorci turístic Costa de Barcelona Maresme, el Consell comarcal del Maresme i la Xarxa de productes de la terra ofereix, també receptes i esdeveniments recomanats que a Vilassar destaquen la Festa Major dels Sants Genís, o la festa del comerç del proper 23 de juliol.