L'època medieval va tornar a florir el passat cap de setmana a través del festival Vilazari que, enguany, s'ha centrat en l'any Llull.

">

Història i cultura s'uneixen en el Vilazari 2016

Última revisió 12-02-2021 15:28
05/07/2016

Concert Toti Soler als jardins del CastellL'època medieval va tornar a florir el passat cap de setmana a través del festival Vilazari que, enguany, s'ha centrat en l'any Llull.

El Vilazari ha deixat enrere els seus inicis i ha evolucionat cap a un nou format on el la història medieval i el Castell de Vilassar van ser el centre de les activitats programades com les esperades vistes al castell de Vilassar que es van fer al llarg del cap de setmana.

Presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar

Presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar

Els actes van començar divendres 1 de juliol al vespre amb la presentació de l'Arxiu Històric de Vilassar on hi destaca el fons de pergamins de l'Arxiu del Castell dels Marquesos de Santa Maria de Barberà digitalitzats i posats a l'abast de tothom per a la seva consulta. Un dels documents cabdals que es troba en aquest fons és l'únic testament conservat de Ramon Llull.
I al voltant de l'Arxiu Històric es va celebrar, dissabte 2 de juliol, el primer Simposi In Maritima dedicat a estudiar l'època medieval del Maresme i on hi van participar més d'una seixantena de persones.

Simposi Vilazari

Simposi Vilazari

A la tarda, Vilassar va reconèixer com a fill predilecte de la Vila al cantant i guitarrista Toti Soler qui, ja entrada la nit, va oferir un concert en un marc únic com són els jardins del castell. Toti Soler acompanyat de Joan Massotkleiner i Gemma Humet per va recordar, un cop més, al desaparegut Ovidi amb el recital Poema sense acabar, una al•lusió metafòrica al títol del poema de Salvat-Papasseit a qui l'Ovidi i en Toti van posar veu i música junts i per separat. 

Concert Toti Soler als jardins del Castell

Concert Toti Soler als jardins del Castell

Enguany el Vilazari va comptar amb la col•laboració d'una nova edició de Lletres de Nit del grup teatral Ternal Teatre del Casal Popular que van dedicar el seu recital a l'obra de Llull quan es compleixen 700 anys de la seva mort. L'espectacle, que va tenir lloc al carrer del Casal va comptar amb la col•laboració de l'Aula de Dansa i el grup VentdeDalt.

Lletres de Nit

Lletres de Nit