Aquest mes de juliol hi haurà canvis importants en la mobilitat del municipi que incidiran a la part baixa i es concentraran especialment en els carrers Ignasi de Bufalà i Vidal i Barraquer  que passaran a ser d'un sol sentit, i Rafael Riera Prats que canviarà de direcció. Tot un seguit d'actuacions pensades per reduir l'ús del vehicle privat, la recuperació l'espai públic per als ciutadans, l'accés al comerç local i la generació de noves places d'aparcaments.

">

L'Ajuntament reordena la mobilitat a la part baixa del municipi

Última revisió 12-02-2021 15:28
16/06/2016

Cartell canvis mobilitatAquest mes de juliol hi haurà canvis importants en la mobilitat del municipi que incidiran a la part baixa i es concentraran especialment en els carrers Ignasi de Bufalà i Vidal i Barraquer  que passaran a ser d'un sol sentit, i Rafael Riera Prats que canviarà de direcció. Tot un seguit d'actuacions pensades per reduir l'ús del vehicle privat, la recuperació l'espai públic per als ciutadans, l'accés al comerç local i la generació de noves places d'aparcaments.

Aquestes actuacions s'emmarquen dins un conjunt de propostes municipals per al foment de la mobilitat tova, segura i sostenible partint de diversos documents d'estudi relacionats amb aquest àmbit d'actuació com són el Pla Local de Seguretat Viària, Pla d'Accessibilitat i Projecte de Camins Escolars.

Carrers i actuacions que s'hi portaran a terme:

Ignasi Bufalà
- Direcció única de circulació en sentit ascendent des del C/ Mestre Salamero
- Cordó d'aparcament de 41 places de cotxe i 5 de motos
- Senyalització de nou pas de vianants a la cruïlla c/Camí de can Pons

Vidal i Barraquer
- Direcció única de circulació en sentit ascendent
- Cordó d'aparcament de 22 places de cotxe i 4 de motos
- Senyalització 3 nous passos de vianants en cruïlles Riera Salvet, Ptge del Pi i Canyamar.
- Arranjament de l'espai destinat al vianant entre la riera Salvet i c/Manuel Moreno.

Pius XII (entre Av. Santa Maria i Mestre Salamero)
- Eliminació del cordó dret d'aparcament
- Ampliació de les voreres.

Murillo (entre Rafael R. Prats i Manuel Moreno)
- Eliminació del cordó d'aparcament i col•locació de jardineres com a element reductor de velocitat.
- Senyalitzar el carrer com a prioritat invertida.
- Canvi de direcció del tram comprès entre riera Salvet i c/Manuel Moreno.

Canyamar
- Canvi en el règim d'aparcament. Passa de ser de rotació (zona groga) i càrrega i descàrrega a aparcament lliure. (es trasllada a Vidal i Barraquer)

Rafael Riera Prats (entre Vidal i Barraquer i St. Genís)
- Canvi direcció de la circulació.
- Reducció i trasllat de reserva d'aparcament de taxis.

Riera Targa (Barri del Pi)
- Regulació semafòrica d'excés de velocitat (tram carrer del Pi)
- Instal•lació d'element reductor de velocitat en accés rotonda Narcís Monturiol.

Camí de can Pons
- Canvi direcció de la circulació entre c/. Pius XII i riera Salvet.

Manuel Moreno
- Inversió del sentit de circulació entre c/. Murillo i c/.Vidal i barraquer

Aquests canvis en la mobilitat responen a objectius diversos com guanyar en seguretat reduint  el trànsit de vehicles en zones densament poblades, reduir  l'excés de velocitat en vies amples, cohesionar el poble oferint carrers amb prioritat pels vianants més segurs i agradables, facilitar l'accés al barri de Pi amb la conversió d'una carretera perillosa en un carrer segur pels veïns, com també facilitar l'accés al comerç tant a peu com amb vehicle amb la creació de noves places d'aparcament. D'altra banda, aquestes millores permetran construir camins escolars segurs que permetin que els nens, nenes i joves es desplacin a l'escola a peu, garantint-los la seva seguretat i comoditat. No hi haurà cap perjudici en les línies de transport públic donat que s'estan culminant converses amb l'empresa Casas per mantenir freqüències de pas i no eliminar cap de les parades actuals. Es tracta de treballs de millora amb un cost reduït que es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost.

Calendari d'afectacions al trànsit per talls de carrers: 

- Dissabte 23 de juliol, a partir de les 17.00 h: tall dels 2 sentits de circulació del c/. Vidal i Barraquer, entre Manuel Moreno i Canyamar (anulació de la parada de bus de can Salvet).

- Dilluns 25 de juliol, a partir de les 08.00 h: tall dels 2 sentits de circulació del c/. Vidal i Barraquer, entre Riera Salvet i Manuel Moreno per tasques de pavimentació (anulació de la parada de bus de can Salvet).

- Dimarts 26 a divendres 29, afectacions de trànsit als carrers Ignasi Bufalà i Vidal i Barraquer per treballs de pintura, senyalització i regulació semafòrica.