Joana Biarnés, Una entre tots. L'acte donarà el tret de sortida del festival Revela-T 2016 que enguany s'allargà fins el 5 de juny.

">

La fotoperiodista Joana Biarnés obre el festival Revela-T

Última revisió 12-02-2021 15:28
20/05/2016

Aquest divendres al vespre (19:30h) el teatre La Massa acull la projecció de la pel·lícula de la desconeguda vida i obra de Joana Biarnés, Una entre tots. L'acte donarà el tret de sortida del festival Revela-T 2016 que enguany s'allargà fins el 5 de juny.

Docu BiarnésEngega el Revela-T 2016 amb la presentació del documental sobre l'apassionant vida i obra de la primera dona fotoperiodista, Joana Biarnés: Una entre tots. Una pionera que va vèncer els prejudicis d'una època, va triomfar en la professió, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i, quan es podria haver convertit en llegenda, va desaparèixer. L'acte és gratuït i comptarà amb la presència de la pròpia Joana Biarnés i Silvia Omedes.

Tot seguit, a les 20:30h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició Manos que no ven, de Tagomago Collectors Project, a la Sala d'exposicions de la Massa.

El Revela-T que, des de el 2013, se celebra a Vilassar de Dalt, amplia en aquesta edició el seu programa a tres caps de setmana, del 20 de maig al 5 de juny, amb un interès especial el cap de setmana del 28 i 29 de maig durant el qual es podran visitar les més de 50 exposicions, la fira comercial, el fotomercat, trobades amb diferents col•lectius, demostracions, intercanvi de fotografies, activitats infantils i una gran festa nocturna, el “ReBela-T”.
El festival reivindica la fotografia sense presses dirigit als amants de la fotografia en general i, en especial, als amants de la fotografia química o analògica. En aquesta edició, el Revela-T compta amb la participació de reconeguts fotògrafs como Michael Kenna, Masao Yamamoto o Juan Manuel Castro Prieto, Premi Nacional de Fotografia 2015, entre d'altres.