Vilassar de Dalt va celebrar Sant Jordi amb una plaça plena de gom a gom on, tot i ser dissabte, no van faltar la vintena de parades que any rere any ofereixen els productes estrella de la diada: el llibre i la rosa.  

">

Sant Jordi a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 15:28
25/04/2016

Diada de Sant Jordi a VilassarVilassar de Dalt va celebrar Sant Jordi amb una plaça plena de gom a gom on, tot i ser dissabte, no van faltar la vintena de parades que any rere any ofereixen els productes estrella de la diada: el llibre i la rosa.  

Centenars de persones es van aplegar a la plaça de la Vila per gaudir un any més d’aquesta festa que simbolitza l’amor i la cultura a través de la rosa i el llibre.  Entre la vintena de parades que participaven d’aquesta diada hi havia el SEM Vilassar, les AMPES de les escoles, comerços, partits polítics, entitats i associacions diverses com Petits i Grans que van habilitar un zona amb contes per a petits lectors. També, i com cada any, l'Espai Jove i el Centre Obert van oferir tallers de manualitats pels més petits. La Comissió de Festes no va voler deixar passar l’oportunitat de convidar als nens i nenes a estampar la seva pròpia banderola de Festa Major.

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Pel que fa als llibres, l’oferta era àmplia. Des dels títols més buscats d'aquest Sant Jordi com “La filla del capità Groc”, de Víctor Amela, “Tot això ho faig perquè tinc molta por”, d’Empar Moliner o “La noia del tren”, de Paula Hawkins; passant pels més mediàtics com el d’“Educar millor”, de Carles Capdevila. Títols juvenils com el “Diari d’una penjada 9. La reina del drama” o els contes pels més petits com “Sant Jordi i el drac”, d’Anna Canyelles o “El monstre de colors”, d’Anna Llenas.

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Diada de Sant Jordi a Vilassar

Torna en Salvador Riera

Entre llibres i roses, va ressorgir després d’un any en Salvador Riera, el capgròs vilassarenc que  marca l’inici de la Festa dels Sants Màrtirs. Aquesta personatge representa el vilassarenc Salvador Riera qui va portar les Relíquies dels Sants Màrtirs fins a Vilassar de Dalt l’any 1614.

Arribada d'en Salvador RieraArribada d'en Salvador Riera

En el mateix acte, l’alcalde, Xavier Godàs i el regidor de Festes, Pau Morales, van presentar el cartell de la Festa Major i les principals novetats del programa i van convocar a tots els vilassarencs i vilassarenques a l’inici de la festa que tindrà el proper dijous 28 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, al barri del Pi.