Vilassar de Dalt ha rebut, aquest dimecres 20 d’abril, el Segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. L’alcalde, Xavier Godàs, i el regidor de Comunicació, Pau Morales, han recollit el guardó en un acte celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona.

">

Vilassar obté, per primer cop, el segell de transparència Infoparticipa

Última revisió 12-02-2021 15:28
21/04/2016

Segell Infoparticipa 2015Vilassar de Dalt ha rebut, aquest dimecres 20 d’abril, el Segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. L’alcalde, Xavier Godàs, i el regidor de Comunicació, Pau Morales, han recollit el guardó en un acte celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona.


El Segell Infoparticipa és d’un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, que avalua els webs municipals. En aquesta tercera edició s'ha ampliat el nombre d'indicadors requerits per adaptar-los als paràmetres de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern que va entrar en vigor a Catalunya el passat 1 de gener.  Així doncs, s’ha passat dels 41 indicadors inicials a un total de 52 fet que incrementa el nivell d’exigència i d’acompliment.

En els darrers mesos s'ha fet un gran esforç per fer públics i accessibles a la ciutadania tots els documents i la informació requerida pels indicadors. Això ha permès a l'Ajuntament passar de poc més d’un 50% d’acompliment a un 90,38% i situar-se així entre els 67 municipis de Catalunya i els 7 del Maresme que han estat reconeguts amb el Segell. El resultats de l’avaluació es poden consultar en el Mapa Infoparticip@.

Aquest guardó és un reconeixement a la tasca i al compromís de l’equip del govern quant al compromís amb la transparència i millora de la informació. Ara, l’Ajuntament es compromet a continuar treballant per aconseguir un resultat del 100% en la propera avaluació.

Segell Infoparticipa 2015

Segell Infoparticipa 2015

Els guardons de la tercera edició del Segell Infoparticipa 2015 es van lliurar al Born Centre Cultural (Sala Moragues), en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament amb l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Avaluació i resultats 2015

En l’edició 2015 d’Infoparticipa, el Consell Certificador ha basat l’avaluació en cinc blocs temàtics sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col•lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Avaluacio infoparticipa

Després d'avaluar els 948 ajuntaments catalans, el Consell Certificador ha acordat concedir el Segell InfoParticipa 2015 a 61 ajuntaments, 6 menys que en l'edició anterior. Davant d’aquests resultats, el Consell ha alertat de la manca de consciència envers la transparència en les administracions públiques, en constatar que 818 municipis suspenen l’avaluació.