El Teatre La Massa de Vilassar de Dalt és present en el documental sobre Rafael Guastavino El arquitecto de Nueva York d'Eva Vizcarra que avui es preestrena a València. 

">

S'estrena el documental El arquitecto de Nueva York sobre Rafael Guastavino

Última revisió 12-02-2021 15:29
01/03/2016

guastavinoEl Teatre La Massa de Vilassar de Dalt és present en el documental sobre Rafael Guastavino El arquitecto de Nueva York d'Eva Vizcarra que avui es preestrena a València. 

Aquest dimarts 1 de març es preestrena a València el documental El arquitecto de Nueva York que, dirigit per Eva Vizcarra, explora l'obra i la vida de l'arquitecte valencià. L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha col·laborat en el projecte on també apareix el Teatre La Massa, una de les construccions que van servir a Guastavino per explorar la tècnica de la volta catalana abans d'exportar-la als Estats Units.

El documental es podrà veure al programa Imprescindibles de La 2 el proper 25 d'abril.

Sinòpsi oficial: Aquesta és la història d'un home que va tocar el cel de l'arquitectura. Un arquitecte espanyol que amb 40 anys va decidir emprendre una aventura que el va portar a Nova York: No parlava anglès, no tenia contactes, però tenia un sistema constructiu que canviaria la manera de construir als Estats Units. Aquest emigrant va conèixer la ruïna i les contrarietats del menyspreu de les seves idees revolucionàries. Però va insistir, va patentar les seves invencions i es va convertir en l'arquitecte que va vèncer el foc. Va ajudar a construir centenars d'edificis i el seu sistema va salvar milers de vides. El seu nom va caure en l'oblit. Aquesta pel·lícula tracta de rescatar de l'anonimat aquest desconegut arquitecte: RAFAEL GUASTAVINO.