Un any més el patró dels traginers i dels animals domèstics i útils per a les feines del camp, Sant Antoni Abat, ha fet sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques per viure de prop una de les festes més arrelades de la Vila.

">

Vilassar es vesteix de festa en honor a Sant Antoni Abat

Última revisió 12-02-2021 15:29
18/01/2016

Sant Antoni Abat - Tres TombsUn any més el patró dels traginers i dels animals domèstics i útils per a les feines del camp, Sant Antoni Abat, ha fet sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques per viure de prop una de les festes més arrelades de la Vila.

Tot i ser festiu, a les 9 del matí ja ressonaven les campanes de l’església i les primeres notes de la Principal de la Bisbal a la plaça de la Vila. Tot plegat anunciant l’inici d’una jornada festiva que encetava protocol•làriament amb la salutació entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori.

Sant Antoni Abat salutació autoritats

Sant Antoni Abat - Can Lota

Sant Antoni Abat - Can Lota

Sant Antoni Abat - Can Lota abanderat

A mig matí, la comitiva de la festa s’obria camí fins a can Lota on hi onejava la bandera a punt per ser despenjada i fer-la a mans del portant d’enguany, l'Oriol Martí Aguaron acompanyat de la Montserrat Martí Font com a capitana de bandera i les cordonistes, l'Anna Martí Aguaron i la Gemma Baylach Martí. Com ja és tradició la família Font va obrir les portes de casa seva per brindar en honor de Sant Antoni. Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l’església on Mossèn Jordi Illa va celebrar l'Ofici Solemne amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

Al punt del migdia, va arribar el moment de fer els Tres Tombs, un acte que segons marca la tradició consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població sempre passant per alguna església on té lloc la benedicció dels animals. I així es fa a Vilassar. En una plaça de la Vila plena a vessar, més d’un centenar de cavalleries van desfilar pels carrers del centre de la Vila. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d’on es feia la venda de panets beneïts.

Sant Antoni Abat - Tres TombsSant Antoni Abat - Tres Tombs

Sant Antoni Abat - Tres Tombs

Sant Antoni Abat - Tres Tombs

A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert al bar del Casinet. En acabat la festa es va traslladar a la sala de ball del Centre  Recreatiu l’Aliança on la mateixa orquestra va oferir un concert cantat i el ball de fi de festa.


Vídeo enregistrat per la Comissió de Sant Antoni.