Dos aniversaris han coincidit aquest cap de setmana a la Biblioteca can Manyer. L’equipament públic celebrava un any des de la seva inauguració i al mateix temps se celebraven 100 anys de la vaga de can Manyer de 1915. Activitats ben diverses van servir per commemorar tots dos aniversaris.

">

Can Manyer celebra un any com a biblioteca pública

Última revisió 12-02-2021 15:29
14/12/2015

Aniversari bibliotecaDos aniversaris han coincidit aquest cap de setmana a la Biblioteca can Manyer. L’equipament públic celebrava un any des de la seva inauguració i al mateix temps se celebraven 100 anys de la vaga de can Manyer de 1915. Activitats ben diverses van servir per commemorar tots dos aniversaris.

Aprofitant la coincidència de les dues efemèrides, la Biblioteca can Manyer va acollir divendres i dissabte activitats divulgatives i de commemoració. El programa d’actes va començar divendres a la tarda amb una hora del conte molt especial on els més petits van poder celebrar l’aniversari de la biblioteca deixant el seu missatge en un pastís gegant.

Aniversari biblioteca

Aniversari biblioteca

Dissabte, la biblioteca es va convertir per una estona en la fàbrica que era a principis del segle XX amb l’ambientació històrica dels actors de la Companyia Rizoma Teatre, l’esmorzar d’obrer amb pa, arengades i vi i els jocs tradicionals coordinats per Kitxalla. Durant el matí, a més, els visitants van poder descobrir el funcionament i els espais de la Biblioteca amb visites guiades, veure en funcionament la màquina de vapor i conèixer de primera mà l’experiència de treballar a la fàbrica tèxtil. Els vilassarencs Joaquima Pujol, Pepita Xivillé, Marta Cirera, Salvador Martí i Ramon Sancliment van participar en una taula rodona moderada per Enric Ortega on van poder compartir amb el públic experiències de la vida a la fàbrica. Els actes de celebració es van tancar amb la conferència Cent anys de la vaga de can Mañé 1915 a càrrec de l’historiador local Josep Samon.

Aniversari biblioteca Aniversari biblioteca

Aniversari biblioteca Aniversari biblioteca

Aniversari biblioteca Aniversari biblioteca