Després de 26 anys de treball incansable dels Amics dels Bolets, Vilassar de Dalt ha esdevingut un poble de referència en les fires de tardor que giren entorn del bolet. Any rere any, la cita aconsegueix xifres de visitants que sobrepassen el miler de persones tal i com ha passat en aquesta edició que, tot i la manca de bolets al bosc, no n'han faltat a les parades de la fira.

">

Vilassar i els bolets, una combinació d'èxit

Última revisió 12-02-2021 15:30
25/10/2015

Fira del BoletDesprés de 26 anys de treball incansable dels Amics dels Bolets, Vilassar de Dalt ha esdevingut un poble de referència en les fires de tardor que giren entorn del bolet. Any rere any, la cita aconsegueix xifres de visitants que sobrepassen el miler de persones tal i com ha passat en aquesta edició que, tot i la manca de bolets al bosc, no n'han faltat a les parades de la fira.

La inauguració oficial de la fira va anar a càrrec del conegut meteoròleg de TV3, Dani Ramírez, que ha banda de preveure el temps va fer també una previsió de bolets al Maresme per a finals de novembre. Al seu costat van fer els parlaments de benvinguda el president dels Amics dels Bolets, Manel Monjonell i l'alcalde de Vilassar, Xavier Godàs que va aprofitar la seva intervenció per fer un reconeixement a la gran tasca que han fet al llarg de tots aquests anys els Amics dels Bolets i que, a partir d'ara, ho seguiran fent amb la mostra i la fira, però no amb el tastet com ja ho van anunciar la passada edició.

Fira del Bolet - inauguració

Fira del Bolet - inauguració

Fira del Bolet - inauguració

Fira del Bolet - inauguració

L'acte oficial va comptar amb la presència de les autoritats locals i també amb una important representació comarcal de la mà del president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez, l'alcalde de Teià, Andreu Bosch i les alcaldesses de Canet de Mar i Cabrils, Blanca Arbell i Lina Morales.

Com cada any, la fira va reunir més de cinquantena de parades que oferien el producte estrella: el bolet, però també altres productes com embotits i formatges, pa artesà, cistells, llibres de bolets o peces de fang entre d'altre. També entitats de la vila, escoles, empreses i comerciants locals van formar part de la variada oferta d'una fira que omplia el carrer Marquès de Barberà d'extrem a extrem.

Fira del Bolet

Fira del Bolet

Fira del Bolet

Fira del Bolet

El Museu va acollir per 26è any consecutiu la mostra que dóna a conèixer les diferent espècies de bolets i especifica el seu nom científic i popular. Aquest any, els organitzadors i col·laboradors van aconseguir reunir més de 90 espècies de bolets.

Fira del Bolet - mostra

Fira del Bolet - tastet

BOLET D'OR 2015

Al migdia, i com sempre en l'entorn del pati del Museu durant el tradicional tastet, va ser el moment del lliurament del Bolet d'Or 2015 que va anar a mans del vilassarenc Jordi Olivé, company i amic des de petits de Manel Monjonell que, amb la veu tremolosa, va destacar la seva feina com a membre fundador de l'Associació Amics dels Bolets, com a antic membre de la Comissió de Festes, també va parlar de la seva vinculació el món del motor a Vilassar de Dalt i, actualment, per la seva implicació al grup que impulsarà la posada en marxa dels telers de can Manyer.

Fira del Bolet - Bolet d'Or a Jordi Olivé

 Fira del Bolet - Bolet d'Or a Jordi Olivé