En el primer ple ordinari del mandat 2015-19 s'ha aprovat inicialment el Pla d'Actuació Municipal amb el suport del govern d'ARA Vilassar i els grups de la CUP i el PSC. L'avantprojecte defineix les línies bàsiques d'actuació de l'Ajuntament en els propers quatre anys i s'obre a les aportacions dels partits, les entitats i els ciutadans abans de tancar el document definitiu a finals d'aquest any.

">

Primer pas per la definició del Pla d'Actuació Municipal

Última revisió 12-02-2021 15:30
24/07/2015

ajuntamentEn el primer ple ordinari del mandat 2015-19 s'ha aprovat inicialment el Pla d'Actuació Municipal amb el suport del govern d'ARA Vilassar i els grups de la CUP i el PSC. L'avantprojecte defineix les línies bàsiques d'actuació de l'Ajuntament en els propers quatre anys i s'obre a les aportacions dels partits, les entitats i els ciutadans abans de tancar el document definitiu a finals d'aquest any.

L'avantprojecte aprovat aquest dijous estableix un horitzó i les passes a fer per arribar-hi en els propers quatre anys. Dividit en sis eixos basics, el document ordena les principals accions i objectius del govern municipal. Partint de la base que és un document inicial elaborat pel govern com a proposta, s'iniciarà un procés de participació que comprendrà els següents àmbits: polític, tècnic, veïnal, associatiu i ciutadà. La voluntat és arribar finals de 2015 amb un projecte definitiu de PAM amb una memòria descriptiva dels debats, de manera que s'expliquin les modificacions del document inicial, siguin noves aportacions, rectificacions, calendaritzacions o bé la justificació raonada del perquè no és possible incloure determinades propostes.

El primer eix, ‘Un ajuntament sostenible i de proximitat' estableix l'aplicació del pla d'ajust financer, el replantejament de VISERMA o un pla específic de reducció del deute com a algunes de les accions a dur a terme en l'àmbit d'hisenda. Pel que fa a l'organització interna es prioritza, entre altres, la definició d'una estructura organitzativa de l'Ajuntament dividida en 4 àrees: Serveis generals; Serveis territorials, Via pública i Seguretat; Serveis a les persones; i Serveis de comunicació, participació i atenció ciutadana. I en relació als Serveis bàsics, s'apostarà per la millora de l'OAC, una reforma del procés de treball de la policia amb una estructuració definitiva i el desplegament de l'Ordenança de Convivència.

El segon eix, ‘Una comunitat que dialoga i actua' defineix la creació d'una Àrea de Comunicació, participació i atenció ciutadana responsable de tots els canals informatius municipals, el desplegament del regidor i/o delegat de barris, el desplegament de la Llei de transparència, la definició d'un reglament específic per a consultes ciutadanes i la renovació del Consell de la Vila i els Consells sectorials com a algunes de les accions principals.

‘Un territori per a la convivència i el desenvolupament' és el tercer eix que agrupa accions d'urbanisme i espai públic, equipaments i habitatge, i muntanya i medi ambient. Entre les principals destaca la implementació dels plans d'accessibilitat i mobilitat, la creació de nous aparcaments o la reforma de la plaça de la vila en urbanisme. S'apostarà per l'elaboració d'un Pla d'equipaments que defineixi espais i en determini els usos i també per la redacció d'un pla local d'habitatge. En Muntanya i medi ambient, s'elaborarà un Pla de millora de la comunicació i l'accés pels veïns de muntanya.

L'eix número quatre és ‘Un municipi amb esperit de treball i creació' defineix accions en comerç i turisme apostant per desenvolupar el triangle comercial entre el casc antic, el mercat municipal i can Salvet, la materialització del projecte de Viver d'empreses o la finalització i impuls del polígon industrial PP12. En turisme es treballarà per definir la identitat turística de Vilassar creant la Taula de Turisme Vilassar i la Marca Vilassar.

Les polítiques d'Atenció Social, Educació i Infància i joventut s'agrupen en l'eix ‘Un Vilassar que cuida i inclou'. Algunes de les accions que contempla són l'impuls de l'Acord Vilassar Inclou com a òrgan principal per desenvolupar mesures de combat contra la pobresa i l'exclusió social o el desenvolupament del Pla d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència. En educació s'aposta per desplegar el programa d'ocupació PAS a PAS d'inserció laboral i per una guia de serveis educatius. Es treballarà també, per desenvolupar el Pla de les Famílies i per una evolució dels serveis tècnics de joventut d'acord amb l'objectiu d'integrar tots els serveis de joventut en una sola unitat tècnica. A banda de seguir apostant pel consell d'infància també es promourà un Consell de joventut autònom i es crearà el primer projecte pilot de masoveria jove.

Finalment, el sisè eix, ‘Cultura viva, patrimoni i esports per a tothom' marca com a prioritats el Pla d'Acció Cultural de Vilassar de Dalt, la definició d'espais d'us per a les entitats o la reforma de la Festa Major potenciant la participació de les entitats. En esports s'aposta per la creació d'una xarxa de Rutes Verdes, zones d'aparells gimnàstics, carrils bici i la reforma, en la mesura del possible del Complex Esportiu de can Banús.

L'avantprojecte es va aprovar amb 10 vots a favor (ARA, CUP i PSC) i 3 abstencions (CiU i PP).

Aquí podeu llegir el document íntegre de l'Avantprojecte del Pla d'Acció Municipal: