Aquest diumenge s'ha celebrat arreu del món el Dia Internacional per l'alliberament LGTBI+ i l'Ajuntament de Vilassar de Dalt s'ha sumat a la commemoració fent onejar al balcó de la Casa de la Vila la bandera multicolor.

">

L'Ajuntament s'ha sumat a la commemoració del Dia internacional per l'alliberament LGTBI+

Última revisió 12-02-2021 15:31
29/06/2015

lgtb 2015Aquest diumenge s'ha celebrat arreu del món el Dia Internacional per l'alliberament LGTBI+ i l'Ajuntament de Vilassar de Dalt s'ha sumat a la commemoració fent onejar al balcó de la Casa de la Vila la bandera multicolor.

L'Ajuntament ha emès un comunicat on assegura que treballarà per garantir la total normalització del tractament de la diversitat sexual, de gènere i de models de família.

28 de juny: dia internacional per l'alliberament LGTBI+

La bandera LGTBI+ oneja aquest cap de setmana al balcó de la Casa de la Vila en motiu del dia internacional per l'alliberament LGTBI+. L'Ajuntament de Vilassar aprofita l'ocasió de l'efemèride dels fets d'Stonewall per renovar el seu compromís envers la plena llibertat de totes les persones.

Malauradament encara és important celebrar aquesta Diada per posar de relleu i recordar que cal seguir fent passes endavant. La diversitat d'orientació sexual i identitat de gènere no està plenament normalitzada a la nostra societat. Especialment en l'adolescència, quan es comença a definir la sexualitat de les persones joves, encara hi ha una forta vulnerabilitat de totes aquelles que no corresponen exactament al patró tradicional. És per això que l'Ajuntament revisarà tots aquells aspectes, per irrellevants que semblin, per garantir la total normalització del tractament de la diversitat sexual, de gènere i de models de família. Aquestes actuacions es concretaran en:

- Vetllar per què tots els formularis i els registres municipals tinguin en compte la diversitat de models de família.

- Garantir que els centres escolars i les entitats que es dediquen a l'educació en el lleure tinguin material sobre la diversitat afectiva i sexual, i assegurar la presència normal de l'homosexualitat en les accions de formació i d'informació sobre salut sexual, en especial l'adreçada als i les joves i adolescents.

- Vetllar perquè la Biblioteca disposi de fons documental i material LGTBI+

- Recuperar la memòria històrica de les persones homosexuals del nostre municipi, i reivindicar-les.

Vilassar, 28 de juny del 2015