Comunicat de l'Agència de Salut Pública de Catalunya sobre el brot lleu d'urticària en el parc Illa Fantasia

Última revisió 12-02-2021 15:31
10/06/2015

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha emès un comunicat sobre un brot lleu d'urticària en el parc aquàtic Illa Fantasia. Tot indica que el possible origen del brot estigui a la zona de pícnic ubicada sota els pins.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un brot lleu d'urticària en un parc aquàtic del Maresme

Nens de quatre escoles de diversos municipis de Catalunya que van acudir el passat cap de setmana al Parc Aquàtic Illa Fantasia s'han vist afectats per un brot lleu d'urticària, principalment en peus i, en menor mesura, cames i altres parts del cos. De moment, s'han detectat un total de 138 afectats que han presentat símptomes lleus, han rebut tractament amb antihistamínics i han tingut bona evolució, fet pel qual cap ha requerit atenció hospitalària.

El Departament de Salut ha obert una investigació per determinar l'origen concret del brot. Dins d'aquesta investigació, tècnics de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt han inspeccionat les instal·lacions del parc, on s'han revisat els controls del tractament de l'aigua de les piscines i de l'aigua sanitària (dutxes i serveis) i els tractaments plaguicides realitzats. Com a mesura de precaució, i d'acord amb la investigació epidemiològica, des d'ahir està tancat al públic la zona de pins de l'àrea de pícnic del parc aquàtic, on es focalitza el possible origen del brot. Des d'aleshores no s'ha comunicat cap cas nou.

Des de l'ASPCAT es continua amb la investigació del brot i s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d'investigació ambiental, mentre s'està a l'espera de l'estudi, per part de tècnics especialitzats en plagues, de la zona de pícnic per tal d'orientar sobre l'origen del brot.

Per a més informació trucar al 061 CatSalut Respon.

Enllaç: http://salutpublica.gencat.cat/ca/actualitat/alertes_salut_publica/lagencia-de-salut-publica-de-catalunya-investiga-un-brot-lleu-durticaria-en-un-parc-aquatic-del-maresme/index.html