Gran impuls a la zona de can Boquet per potenciar el seu valor patrimonial

Última revisió 12-02-2021 15:33
12/02/2015

El Parc de la Serralada Litoral, l'Ajuntament i la Secció d'Arqueologia del  Museu Arxiu amb la col·laboració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat i entitats del territori com la Secció de Muntanya de La Massa Centre Vilassarenc, han impulsat un seguit d'iniciatives per preservar tot l'entorn arqueològic i mediambiental de la zona de can Boquet.

Aquestes iniciatives han consistit en la restauració de les tombes medievals, la neteja de l’entorn del dolmen de la Roca d’en Toni i dels diferents jaciments. La col.locació d’un panell general descriptiu de la Ruta arqueològica i la senyalització dels jaciments: Rocs d’en Sardinyà, Recers, Cova d’en Pau, Cova d’en Joan i Cova de la Granota.

Al mateix temps s’ha publicat un tríptic divulgatiu sobre la Regulació de l’escalada que té com objectiu la conscienciació del respecte vers aquesta zona d’alta concentració de jaciments arqueològics. Aquest material dona un seguit de recomanacions per vetllar per la preservació, respecte i neteja de l’entorn de can Boquet, que entre tots plegats hem de mirar de protegir.

Les actuacions han estat endegades pel Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt i han comptat amb el suport del Parc de la Serralada Litoral i de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat.