En els seus primers 15 dies de vida, la nova Biblioteca de can Manyer ha rebut fins a 2500 visitants, situant la mitjana diària en 175 usuaris.
Aquestes dades, recollides segons estableix la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, permeten establir una mitjana d'uns 175 usuaris diaris.
L'anterior Biblioteca Pau Piferrer tenia una mitjana de 70 usuaris diaris. La bona acollida del nou equipament, doncs, fa que a dia d'avui se superi àmpliament l'us de l'antiga biblioteca.
La Biblioteca can Manyer es va inaugurar el passat 13 de desembre en un acte que va comptar amb la presència de Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb una superfície de 1.649 m2, el nou espai sociocultural gaudeix d’unes instal•lacions privilegiades per a la lectura, la consulta, l’estudi i dedicades a activitats diverses organitzades per la biblioteca.
Dades d’interès de la biblioteca de can Manyer
La biblioteca és de titularitat municipal, s’incorpora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). A partir d'aquest dilluns 15 de desembre ja es podran sol·licitar els carnets de préstec de la nova biblioteca. Als nous usuaris se'ls obsequiarà amb un llapis i un punt de llibre. De la mateixa manera s'explicarà el funcionament de la màquina d'autopréstec.
L’horari d’obertura és de 34 hores i mitja setmanals que es distribueixen els matins de dimecres, divendres i dissabtes de 9:30 a 13:30 hores i les tardes de dilluns a divendres de les 16 hores a les 20:30. Ofereix els serveis propis de biblioteca pública i compta amb un fons de 17.683 volums, 3.200 audiovisuals, 60 títols de publicacions periòdiques i 5 diaris. La direcció de la biblioteca és a càrrec d’Isabel Coma Villagrasa, el correu electrònic és b.vilassard.cm@diba.cat i el telèfon 93 753 09 52
Per seguir tota l’actualitat de la biblioteca ho podeu fer a través del twitter @BiblioManyer i del facebook Biblioteca Can Manyer.
El projecte de la biblioteca ha anat a càrrec de l’estudi Dilmé & Fabré Arquitectes, que ha resolt la funcionalitat de l’espai amb una organització racional, clara i diàfana de les dues plantes de la nau en què es distribueixen cinc zones diferenciades: zona d’acollida i promoció, zona general, zona infantil, zona de treball intern, i zones logístiques i de circulació.