L'antiga escola del Camí de can Pons és, des del passat dissabte 25 d'octubre, el nou espai cívic de Vilassar. L'Ajuntament ha recuperat aquest emblemàtic edifici per posar-lo a disposició de la ciutadania a través dels serveis d'atenció a les persones i donant espai a diversos col·lectius socials.

">

L'espai cívic Les Escoles ja és una realitat

Última revisió 12-02-2021 15:55
26/10/2014

Les escoles inauguracioL'antiga escola del Camí de can Pons és, des del passat dissabte 25 d'octubre, el nou espai cívic de Vilassar. L'Ajuntament ha recuperat aquest emblemàtic edifici per posar-lo a disposició de la ciutadania a través dels serveis d'atenció a les persones i donant espai a diversos col·lectius socials.

El passat dissabte al matí va tenir lloc la festa d'inauguració del nou espai cívic Les Escoles, situat a l'antiga escola de can Pons. L'acte va començar amb el parlament de l'alcalde, Xavier Godàs, que va reivindicar la necessitat i la convicció d'apostar fermament per tots aquells serveis d'atenció a les persones, tot i no ser obligatoris per al consistori per nombre d'habitants.

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les Escoles acullen a partir d'ara els serveis municipals d'atenció a les persones com són el Servei de Joventut, el Centre Obert, l'Aula d'Adults, el Servei Psicopedagògic, el Servei de Promoció Econòmica, l'Oficina de Català i l'Oficina d'Atenció al Consumidor. Aquests serveis conviuran amb col·lectius com l'AMPA, els gegantons i les extraescolars de l'escola Francesc Macià i l'Associació de Veïns de Can Salvet. A l'edifici, conegut com les cases dels mestres, hi tindran el seu espai definitiu l'A.E Serra de Marina.

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Pel que fa als espais exteriors són d'accés públic i estaran oberts durant tot el dia per al gaudi familiar. Un espai que es complementa amb una zona per a la pràctica de l'skate dels més joves.

La festa va continuar amb una xocolotada popular, la ballada dels gegantons del CEIP Francesc Macià, un espectacle infantil, tallers pels més petits a càrrec de Petits i Grans Vilassar, taller de grafittis, un estand informatiu de l'AV de can Salvet i les portes obertes per poder visitar les instal·lacions del nou edifici.

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

Les escoles inauguracio

La recuperació d'espais públics ha estat i és una de les prioritats de l'actual Ajuntament. Amb la obertura, el passat dissabte, del nou espai cívic Les Escoles es tanca una de les tasques més importants en aquest sentit: donar vida a un edifici històric de Vilassar de Dalt.