Decideix els reptes del Pla local de Salut

Última revisió 11-12-2023 13:45
11/12/2023

El 13 de desembre pots participar a la sessió de priorització del Pla local de Salut de Vilassar de Dalt que s'està acabant d'elaborar.

 El procés d'elaboració del Pla local de Salut entra en la fase final amb la priorització dels reptes que s'han definit en la diagnosi. El document estableix 7 reptes marc per abordar i millorar la salut i la qualitat de vida de les persones de Vilassar de Dalt, que diverses sessions participatives amb professionals i ciutadania acabaran de definir:

  • 1. Entorn mobilitat i espai públic
  • 2. Accés i qualitat dels serveis
  • 3. Atenció a la vulnerabilitat econòmica i habitacional
  • 4. Enfortiment de la convivència, la cura i la comunitat
  • 5. Estat de la salut de la població
  • 6. Hàbits de salut
  • 7. Cures i suport mutu

El dimecres 13 de desembre a les 18 h a l'Espai cívic les Escoles hi haurà una sessió oberta a tota la ciutadania.

 

Pla local de salut

El Pla local de salut recull la planificació, ordenació i coordinació de les actuacions que es fan en matèria de salut pública (prevenció, promoció i protecció) en l'àmbit d'un municipi. El Pla requereix un compromís i lideratge a nivell polític, així com la implicació dels principals agents professionals i socials del territori.

El Pla incorpora una diagnosi sobre la situació de salut del municipi, un pla d'acció a partir dels problemes i necessitats prioritzades, i l'aprovació política per a la seva implementació i avaluació. 

En el context local les accions en salut són més efectives per la seva proximitat amb la ciutadania i la realitat social. El repte dels governs locals és incorporar la perspectiva de la salut en la gestió municipal i la coproducció de salut amb tots els agents, socials i professionals, de l'entorn local. 

salut
salut

Et pot interessar