Aquest passat diumenge, 14 d'abril, es va celebrar la desena edició de la Vilatrail, la cursa de muntanya organitzada pel CE Fondistes de Vilassar que des de fa una dècada reuneix centenars de corredors i corredores a Vilassarde Dalt.

">

Deu anys de Vilatrail

Última revisió 15-04-2024 15:00
15/04/2024

Aquest passat diumenge, 14 d'abril, es va celebrar la desena edició de la Vilatrail, la cursa de muntanya organitzada pel CE Fondistes de Vilassar que des de fa una dècada reuneix centenars de corredors i corredores a Vilassarde Dalt.

La Vilatrail va donar el tret de sortida diumenge a les 9 del matí després que l'alcaldessa, Carola Llauró, acompanyada de la regidora d'Esports, Carme Terradas fessin el tall simbòlic de la cinta col·locada a la línia de sortida. Tot seguit, es va activar el marcador i el so dels tambors de les Atabalades de Premià de Mar que van acompanyar els primers metres dels i les participants de la cursa de muntanya de poble.

Més de 500 corredors i corredores van poder escollir entre dos recorreguts: un de 21km i un 12km. Tots dos amb un desnivell i un traçat exigent que transcorria per l'entorn del Parc de la Serralada Litoral.

Roger Blat Baeza (CE Fondistes Vilassar de Dalt) va ser el guanyador de la cursa en la distància de 21km amb un temps de 1:37:47, seguit d'Oriol Juan Sabater (UEC Mataró) que la va fer amb 01:40:26, i completant el podi, Sergi Puigmal Orozco (VO2 Team) amb un temps de 01:44:25.

En dones, va encapçalar el podi l'Anna Clapés Esteve (Fast Competició) amb un temps de 02:15:44, seguida de Gisela Soley Salamero (Grupo Montañeros Benasque) que la va acabar amb 02:18:37, i completant el podi Cecília Escayola Vilanova (Independent) amb un temps de 02:22:16.

Pel que fa a la distància de 12km, Oriol Lario Devesa (Ironwill Barcelona) va guanyar la cursa en categoria masculina amb un temps de 00:52:46, seguit de l’Pablo Llusia Prina (Independent) que la va fer amb 00:55:00, i va tancar el podi en Uri Galvany Roselló amb un temps de 00:56:42.

En dones, l'Anna Llimona Puig (Independent) va aconseguir el primer lloc al podi femení amb un temps de 01:15:13, seguida de la Tamara Lara Pina (Humanimals) amb un temps de 01:17:35 i va tancar el podi Nicole Distler (Independent) amb un temps de 01:18:31.

Podeu consultar la resta de classificacions i podis de categories en aquest enllaç.

A l'arribada a plaça, tots els participants van ser rebuts per amics i familiars i per la percussió tan esperada de les Atabalades de Premià de Mar que, des de la primera edició acompanyen els corredors i corredores en l'esforç final de la Vilatrail. També els esperava la medalla de finisher i un esmorzar gentilesa de l'Associació Vilassar de Dalt Contra el Càncer, entitat a la qual es destina part de la recaptació de la cursa.

L'esdeveniment esportiu ha destacat, un any més, per la important implicació d'empreses i comerços col•laboradors, pel suport de l'Ajuntament i pel gran desplegament de voluntaris distribuïts al llarg de tot el recorregut.