El punt lila realitza més de 200 assessoraments durant els Sants Genís 2023

Última revisió 31-08-2023 11:16
31/08/2023

El Punt lila de la Festa Major dels Sants Genís va realitzar més de 200 assessoraments i no va detectar cap agressió in situ durant els dies 24 i 25 d’agost.

Durant la Festa Major dels Sants Genís 2023, les àrees d’Igualtat i Feminismes, Cultura i la Comissió de festes van oferir els serveis dels punts liles durant els concerts a la Plaça de la Vila i el Parc de Can Rafart. Aquesta Festa Major es van realitzar 21 assessoraments la nit de dijous 24 i 200 la nit de divendres 25 d’agost (40 en itinerància i 160 a la parada fixa de Can Rafart) i no es va detectar cap agressió in situ. La resposta i participació de la població va ser molt alta, sobretot entre el públic més jove.

A banda del treball durant els concerts, també es fa un treball previ de formació i coordinació amb la Comissió de Festes, molt sensibilitzada i motivada sobre la temàtica, per prevenir  i actuar correctament davant de possibles situacions d’agressió o discriminació. Paral·lelament, es treballa també en coordinació amb la Policia Local, l’empresa de seguretat contractada, l’Àrea de Comunicació i els serveis sanitaris per realitzar una intervenció i treball conjunt adequat i de qualitat.

Els punts liles són espais d’assessorament, informació, sensibilització i actuació en casos d’agressió o discriminació sexual enfocats a l’oci nocturn. Són importants per donar visibilitat al compromís vers la lluita contra el masclisme i LGTBIfòbia, expressant el rebuig  a aquesta xacra social des del feminisme, disposant d’estratègies necessàries i les vies d’actuació disponibles davant aquestes agressions.

Des de fa anys, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt aposta per la necessitat de contractar aquest servei amb empreses qualificades i formades com és el cas de l’empresa Cúrcuma, responsable del servei d’aquest any.