L’edifici de Serveis Tècnics a can Robinat, ha començat a generar part de l'electricitat consumida a l’equipament gràcies a la instal•lació fotovoltaica d'autoconsum. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport tècnic i econòmic de la Gerència de Serveis de Medi Ambient.

">

Es posa en funcionament la instal·lació fotovoltaica de l'edifici de Serveis Tècnics

Última revisió 12-02-2021 15:56
14/07/2014

plaques solars can robinatL’edifici de Serveis Tècnics a can Robinat, ha començat a generar part de l'electricitat consumida a l’equipament gràcies a la instal•lació fotovoltaica d'autoconsum. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport tècnic i econòmic de la Gerència de Serveis de Medi Ambient.

Les plaques solars generaran 7.695 kW hora l'any que suposarà una reducció d'emissions de CO2 a l'atmosfera de 2,7 tones l'any. A més representarà un estalvi aproximat de 1.800€ l'any en la factura elèctrica de l'edifici.

plaques solars can robinat

plaques solars can robinat

En els darrers dos anys el paradigma de la fotovoltaica al nostre país ha canviat radicalment, passant de ser principalment un instrument de generació d'ingressos mitjançant les primes, a ser una eina d'eficiència, tant des del punt de vista ambiental (energia elèctrica renovable que es genera localment evitant les pèrdues per transport), com des del punt de vista econòmic (autoproduint l'energia en les hores on és més cara l'energia obtinguda de la xarxa).

En l'escenari actual l'autoconsum fotovoltaic és legal i viable ja que té uns períodes de retorn econòmic d'entre 5 i 7 anys. Si finalment s'aprova l'esborrany que ha de modificar la seva regulació, s'introduirà un peatge de recolzament que elevarà els períodes de retorn a 8-12 anys, en funció del projecte. Cal recordar que la vida mitjana d'aquestes instal•lacions sol ser d'uns 25 anys.