La Flama del Canigó arriba a Vilassar

Última revisió 27-06-2022 10:32
26/06/2022

El passat dijous 23 de juny, la Flama del Canigó va arribar novament a Vilassar des del cor dels Pirineus de mans d'atletes voluntaris del CE Fondistes de Vilassar i del CE Sensacions amb la col·laboració de l'ADF de Vilassar de Dalt. L'arribada de la Flama va donar el tret d'inici a la revetlla de Sant Joan en una nit que va continuar amb l'encesa de la gran foguera i la lectura del manifest.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. A Vilassar va arribar de la mà del CE Fondistes de Vilassar i del CE Sensacions acompanyats per l'ADF de Vilassar, que la van encendre en un dels punts de relleu entre Cabrera i Vilassar de Mar. Un un cop rebuda la flama, els atletes es van dirigir a l'ermita de Sant Sebastià on l'esperava una comitiva encapçalada per les autoritats locals.

Amb l'encesa de torxes va començar la marxa fins al parc de can Rafart on es va fer l'encesa popular de la foguera preparada pels Diabòlics Anònims. Tot seguit es va fer la lectura del manifest, enguany pronunciat per la vilassarenca Joaquima pujol i es va tancar l'acte amb el Cant dels Segadors.