L'alumnat de Vilassar torna a gaudir dels parcs naturals

Última revisió 30-05-2022 09:13
30/05/2022

L'alumnat de 5è i 6è de primària de Vilassar de Dalt ha participat, aquesta primavera, a activitats d'educació ambiental i descoberta de l'entorn al Parc Serralada Litoral.

La Gerència de Serveis d'Espais Naturals de l'Àrea d'Infrastructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona promou i gestiona els programes d'educació ambiental “Coneguem els nostres parcs” i “Viu el Parc” adreçats a l’alumnat de Cicle Superior d’Educació Primària. Aquests programes, que compten amb el suport  tècnic i econòmic de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, Regidoria d’Educació i Medi Ambient, pretenen donar a conèixer el medi natural més proper i treballar en la sensibilització envers el patrimoni natural i cultural.

Un total de 100 alumnes de 5è de primària van participar a “La festa al parc”, una activitat que que consta de diferents fases: una primera que consisteix en una sessió de treball a l’aula amb un educador/a ambiental; i una segona fase que consisteix en la celebració d'una jornada festiva al parc de la Serralada Litoral (Sant Mateu) per a l'alumnat participant en el programa. Durant la jornada es fan diferents activitats lúdico formatives en format divers: joc de pistes, taller plàstic, itinerari de descoberta, entre d'altres.

Per altra banda, un total de  120 alumnes de 6è de primària han  participat en el programa “Coneguem els parcs” amb l'objectiu de donar a conèixer l'entorn natural més proper es realitza un treball previ a l'aula i un itinerari pedagògic guiat als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals concretament al Parc Natural del Montseny (Collformic).

Totes les escoles de primària de Vilassar de Dalt (Escola Francesc Macià, IE Sant Jordi i Escola Immaculada) han participat i gaudit d’aquest programa durant els mesos de març, abril i juny  amb molt bona resposta i valoració per part  tant del professorat com de l'alumnat. Així doncs, un total de 220 alumnes i 19 docents han participat en aquest projecte d’Educació ambiental coordinat per la Regidoria d’Educació de Vilassar de Dalt.

Per a més informació us podeu adreçar a: parcs.diba.cat
domenechps@vilassardedalt.cat / 937530008
 

Parc Serralada Litoral
Parc Serralada Litoral

Et pot interessar